Zabıta'dan Dilenciliğe Geçit Yok!

Niğde’nin işlek cadde ve sokaklarında, cami önlerinde, yaya kaldırımlarında vatandaşların duygularını istismar ederek yardım isteyen dilencilere geçit vermeyen zabıta ekipleri yakalanan dilenciler hakkında resmi işlem başlattı. Şehir dışından geldikleri belirlenen dilenciler daha sonra memleketlerine gönderildi.

Niğde belediyesi Zabıta Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, “Dilencilere yönelik operasyonlar yıl boyunca sürüyor. Dilencilik yaparken yakalanan kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesine göre para cezası veriyoruz. Ayrıca dilenerek topladıkları gelire el konularak Encümen kararı vasıtasıyla bu gelir kamuya aktarılıyor. Halkımızın manevi duygularını sömüren ve geneli şehir dışından gelen dilencilere karşı yasalar doğrultusunda mücadelemiz devam edecek. Vatandaşlarımızın bu tür insanlara itibar etmemelerini ve 153 ve 155 numaralı telefonları arayarak ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz. Özellikle şehir dışından gelen bu tür insanlar dilenmeyi kendilerine meslek seçmişler. Halkımız böyle kendini acındırarak yardım para toplamaya çalışan fırsatçılara asla taviz vermemelidir” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku