Akın Gönen, Niğde Turizminin  Kilidini Ankara Açacak mı?

2 günlük “Niğde Keşif Gezisi” ile ilgili gazetemiz muhabiri Fatma Tan’ın yaptığı “Niğde Çok Güzel Bir Turizm Şehri Olabilir!” haberinin ardından Niğde’nin turizm alanında gelişmesinde Turizm Master Planının önemine her seferinde vurgu yapan Devlet Eski Bakanı Akın Gönen sosyal medya üzerinden destek verdi.

Devlet Eski Bakanı Akın Gönen; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir’in “Niğde çok güzel bir turizm şehri olabilir.” sözlerinin çok kıymetli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: "Niğde Valiliği tarafından hazırlanan Marka Kent Niğde Sonuç Raporu 2000 tarafından yapılan tespitte ilimizde kalkınma ve markalaşma açısından ‘Turizm Sektörü’ desteklenmesi gereken sektörlerin başında yer almaktadır. Ancak bu tespit ve haberinizde alanda uzman olan kuruluş TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir’in de konuşmalarında açıkça ifade ettikleri gibi bu sektör öncelikle Turizm Bakanlığı’nın desteğinin ve Niğde’nin bu sektöre stratejik belgenin istediği tarzda entegrasyonu ile mümkündür. Ancak Turizm Master Planı ile ilgili henüz sonuç alındığına dair Niğde basının da bir habere rastlayamadık. Görüyoruz ki son zamanlarda Niğde’nin turizmde hak ettiği payı alması için kafa yoran ve ciddi çalışmalar yapan bir grup oluşmuş. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in önderlik ettiği bu grupta Niğde Belediyesi, Bor Belediyesi ve Çamardı Belediyelerinin de olması memnuniyet verici bir gelişmedir. Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Niğde Turizmciler Derneği’ninde büyük bir özveri ile bu iş içinde yer alması Niğde’nin turizm alanında gelecekteki yerine daha hızlı ulaşması anlamında bir güç birliği oluşturmaktadır. Niğde de ümit ettiğimiz birlik beraberlik bu alanda sağlanmıştır.”

Son günlerde yapılan bu çalışmaların beklenen ciddi sonuçları vermesi Turizm Bakanlığı’nın Bütçe ve Stratejik Belgeleri ve prensiplerine uygun bakanlıkça kabulü ve desteklenmesi ile mümkündür.” dedi.

Niğde Valiliği Marka Kent Niğde çalışması ile turizm ve kültür sektörünü ekonomiyi destekleyecek ilk sektör olarak sonuç raporunda resmen ilan edip gerekli talepleri Turizm Bakanlığı nezdinde yapıyor olmasına rağmen belediye yapacak şeklinde bir cevapla topu belediyelere attığını vurgulayan Devlet Eski Bakanı Akın Gönen, “İlin yerel yöneticisi olan belediyeler de bu konuda gayretliler. TÜRSAB’ın önemli acentelerinin Niğdemize gelmesine vesile olan Niğde Turizmciler Derneği Kurucu Başkanı Bahar Şahiner Öke’nin ildeki değerleri göstermesi ve toplu bir şekilde acentelerin Niğde’nin turizm potansiyelini değerlendirmeleri açısından önemli bir gelişmedir. Şimdi sıra yerelde yapılan bu ciddi toparlanmanın Ankara Turizm Bakanlığı’nda gerekli ilgi ve desteği görmesindedir. Bakanlık 2007-2023 Turizm Stratejik Belgesi kapsamında Niğde’de yapılan bu çalışmaları değerlendirip devlet turizm desteklerinden hem teknik olarak hem de mali açıdan yönlendirici ve destek olmalıdır. Bu destek sağlanmadan turizm sektöründen yeterince yararlanmak mümkün değildir. Yerelde yapılan bu hamlenin arkasından ilk yapılacak iş “İl Turizm Master Plan” çalışmasıdır. Turizm de Ankara’nın desteği sağlamalı, yerelde yapılan bu çalışmalar icraat ve gelire sonra da kalkınmaya dönüştürecektir. Kısacası işin kilitlendiği yer Ankara’dır ve Ankara kilidinin açılmasıdır. Bu konuda bakanlık nezdinde ilimizin problemlerinin çözümünü herhalde bu konuda yetkisi, etkisi olanlar daha fazla geç kalmadan takip edip tabandaki yeni ciddi çalışma ve heyecanı, icraata ve gelir getirici hâle getirirler diye ümit ediyorum. Ayrıca Niğde Üniversitesi Arkeoloğu Mustafa Eryaman’ın Niğde’nin tanıtımına katkıları ve Ulukışla Havadis Gazetesi adına Muhabir Fatma Tan’ın bu geziyi baştan sona takip ederek ayrıntılı olarak bizlere ulaştırması da çok önemli bir kamu hizmetidir. Kendilerine kalbi teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku