Gündem:
Niğde'nin Elmalı Dondurması Destek Bekliyor!

Haber: Fatma TAN

Türkiye’nin üçüncü büyük elma yetiştiricisi ili olan Niğde’de yetiştirilen elmalar ustaların elinden elmalı dondurmaya dönüşüyor.

Niğde’nin meşhur elmasından dondurma yaparak, dondurma ile serinlemek isteyenlere farklı bir aroma sunan Çamardılı dondurmacılar Türkiye'nin dondurma piyasasını da elinde tutuyor. 5 bine yakın Çamardılının ürettiği dondurmalar farklı aromalarıyla da damakları çatlatıyor.

Elmalı dondurmayı üreten İlhanlı Mahallesindeki Çamardı Dondurma işletmesini ziyaret eden Niğde İl Kültür Müdürü Alper Göncü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Şinasi Özmen, Niğde Turizm Derneği Kurucu Başkanı Bahar Şahiner Öke elmalı dondurmayı taddı.

Niğde Turizmciler Derneği Kurucu Üyesi Bahar Şahiner Öke yaptığı açıklamada; “Dernek olarak Niğdemizin yöresel ürünlerinin tanıtımı ve gastronomi anlamında çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Yasin Usta ile Çamardı dondurmasının çok meşhur olduğunu için ‘neden elmalı dondurma üretmiyoruz’ anlamında bir araya geldik. Misket ve yeşil granny simit elmasından dondurma üretimi yaptık. Lezzet olarakta çok başarılı oldu. Niğde elma üretiminde 3. sırada olması ve Türkiye genelinde 5 bin dondurma üreticisi olarak dondurma sektöründe ciddi söz sahibi diğer Çamardılı dondurmacılarımızında dondurma çeşitlerine elmalı dondurmayı menülerine ekleyerek bu lezzeti tüm Türkiye’ye tattırmalarını bekliyoruz. "Elmalı Dondurma"yı bir Niğde markası yapmak için Niğde Ticaret ve Sanayi Odamızın desteklerini bekliyoruz. Yerel ürünlerimizin katma değerini artıracak gastronomik çeşitliliğimizi artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Çamardılı dondurma ustasının Niğde misket elmasından ürettiği dondurmanın üretimini izleyen ve tadan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü; “Elmalı dondurmanın ülke çapında tanıtılması ve Niğde gastronomisine kazandırılması için çalışmalıyız. Türkiye çapında 5 bin Çamardılı dondurmacının bulunmasını da Niğdemizin tanıtılması açısından önemlidir. Ustamız 21 çeşit dondurma üretiyor ve bunun içinde misket elmasından ürettiği dondurmayı da dondurma sevenlerin damak tadına sunuyor. Küçük ve sulu olan misket elmasının bu şekilde değerlendiren ustamızı tebrik ediyoruz.” dedi.

"Çamardı Dondurma" işletmesinin sahibi Yasin Usta misket elmasından ürettiği dondurmanın Niğdeliler tarafından çok rağbet gördüğünü vurgulayak; “Kış aylarından bu yana Niğde elmasından ürettiğimiz dondurmayı tezgahımızda müşterilerimize sunuyoruz. Keçi sütüyle ürettiğimiz dondurmalarımızda farklı çeşitleri müşterilerimize sunuyoruz. Elmalı dondurmayı yeşil granny simit elma ile yapmıştık. Bugün misket elma ile de yaptık. Niğde elması ile meşhur bizde bu lezzetin patentini alıp markalaştırmak istiyoruz. Gastronomi alanında bu lezzetin tüm Türkiye’ye tanıtılması Niğdemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Dondurma bol çeşitli bir gastronomi ürünü yaz kış dondurma yemenin faydaları da var. Mutlaka bu dondurma çeşidimize katma değer katmamız gerekir.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku