Yeşilay ailelere çağrıda bulundu

Yapılan araştırmalar uyuşturucu madde kullanımının başlıca sebeplerinin eğitim seviyesi ve sorunlu aile yapısı olduğunu gösterirken; merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma gibi durumlar da özellikle gençleri uyuşturucuya itiyor. Verilere göre uyuşturucunun ilk temini yüzde 78 oranında “bir arkadaş veya yakın çevre” tarafından sağlanıyor.

Ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenmesi gerektiğini belirten Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız şunları söyledi: “Yeşilay olarak, ulusal ve yerel ölçekte önleme çalışmalarımıza devam ederken bağımlılıklarla mücadele konusunda aileleri de bilinçlendirmek için projeler geliştiriyoruz. Çünkü bağımlılıktan uzak ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına sahip nesiller için aile ile yakın çevrenin etkisinin çok büyük olduğunu biliyoruz. Ailelerin çocuklarıyla ilgili olması kadar bağımlılıklar hakkında bilgi sahibi olması ve çözüm yöntemlerinden haberdar olması da hayat kurtarır derecede önem taşıyor. 81 ilimizde ve Kıbrıs’ta toplam 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezimizle (YEDAM) bağımlı bireyler ile ailelerine ücretsiz psikolojik ve sosyal destek veriyoruz. 26 Haziran Uyuşturucu ile Mücadele Günü vesilesiyle desteğe ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızı YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikologlardan oluşan ekibiyle iletişim kurmaya davet ediyoruz.” Bağımlılığından kurtulmak isteyenler yedam.org.tr web sitesinden ayrıntılı bilgiye erişebiliyor ve YEDAM’lara 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ulaşarak uzman psikologlardan ücretsiz hizmet alabiliyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku