Vali Şimşek'in Cumhuriyet Bayramı mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Şimşek mesajında: “Türk Milleti olarak varoluş mücadelemiz ve muasır medeniyetler seviyesine çıkma amacımız doğrultusunda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, Cumhuriyetle taçlandırıldığı günün 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 29 Ekim 1923tarihinde TürkMilleti İstiklal ve İstikbali için eşi benzeri görülmemiş bir mücadele vererek, manda ve himayenin asla kabul edilmeyeceğini, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını, göğsünü siper ederek bu kutsal vatanımızın bir karış toprağını asla vermeyeceği, şanlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandıracağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte de Milletimiz demokrasiye geçiş sağlayarak,Türk devletinin varlığıve istiklali ebedileşmiş, kişisel haklar, eşitlikve özgürlük kavramları toplumsal hayatımızda yer almaya başlamış, dolayısıyla da herkesin yönetime katılma hakkı tanınarak, bireylerde vatandaşlık bilincinin oluşmasının temelleri atılmıştır.

Bugün bizlere düşen en önemli görev ise atalarımızdan almış olduğumuz en değerli mirasımız olan Cumhuriyet’i gelecek nesillerimize anlatmak,aktarmakve sahip çıkmak olmalıdır. Büyük Önder Atatürk’ün “Ey Yükselen Yeni Nesil Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yaşatacak ve Yükseltecek Sizlersiniz” sözünde olduğu gibi Cumhuriyetimizin gençlerle daha da güçleneceğine inancımız tamdır.

Şüphesiz ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kazanılan Kurtuluş Savaşımız ve Cumhuriyetimiz,milletimizin kalbinde hiçbir zaman sönmeyen bir ateş olarak yaşamaya devamedecek ve yakılan istiklal meşalesi sonsuza kadar sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere Cumhuriyeti armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,Vatanı ve Milleti uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku