Vali Koç'tan 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir, Göklerine Sahip Çıkamayan Uluslar Bağımsız Olamazlar” sözlerini kendilerine şiar edinen Hava Kuvvetlerimiz, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde gururla taşıyarak dünyada barış ve istikrarın sağlanabilmesi amacıyla, diğer ülkelerle girişilen iş birliklerinde de ülkemizi başarıyla temsil etmektedir” dedi.

Vali Koç yayımladığı mesajında şunları söyledi, “ Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur abidesi ‘Hava Kuvvetlerimiz’ her zaman ve şartta Aziz Milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Gök vatanımıza sahip çıkan kahramanlarımız, vatanımızın istiklal ve istikbali için her zaman etkin görevler üstlenmişlerdir. Ülkemize havadan gelebilecek tüm tehdit ve tehlikelerin önlenmesi, vatan semalarının ve ulusal menfaatlerimizin korunması, muhtemel bir savaş durumunda kara ve deniz kuvvetlerimizin görevlerini daha kolay yapabilmeleri ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hiçbir özveriden kaçınmadan, canlarını hiçe sayarak görev yapan hava kuvvetlerimiz, birlik ve beraberliğimizin simgesi olarak sonsuza kadar Milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda dünyadaki teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek hava savunma sistemleri konusunda yaptığı çalışmalar göğsümüzü kabartmıştır. Milli Muharip Uçağı Kaan, yerli ve milli ilk insanlı Süpersonik Jet Uçağımız Hürjet, Muharip İnsansız Uçak Sistemi Kızılelma, Taarruzi İnsansız Hava Aracı Akıncı, Bulut Altı İnsansız Hava Aracı Uçbey, Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS), Çok Rotorlu İnsansız Uçan Sistem Serçe-3, Döner Kanatlı İnsansız Hava Aracı ALPİN, T129 ATAK Helikopteri, Lagari Mikro Yer Gözlem Uydusu, Karayel ve daha niceleri. Tüm bu hava unsurları ile vatan toprağının savunmasında dışa bağımlılığımız asgari seviyeye indirilmiş, bununla birlikte şanlı Devletimiz, dost ve müttefik ordulara da lojistik destek sağlayan bir konuma gelmiştir. Ayrıca, yeni savunma sistemleri ile terörle mücadelede de büyük başarılar elde edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir, Göklerine Sahip Çıkamayan Uluslar Bağımsız Olamazlar” sözlerini kendilerine şiar edinen Hava Kuvvetlerimiz, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde gururla taşıyarak dünyada barış ve istikrarın sağlanabilmesi amacıyla, diğer ülkelerle girişilen iş birliklerinde de ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku