Vali Koç, Sağ­lık sis­te­mi­nin en önem­li un­sur­la­rın­dan biri ec­za­cı­lar­dır

Vali Koç ya­yım­la­dı­ğı kut­la­ma me­sa­jın­da şun­la­rı söy­le­di; “ 14 Mayıs 1839 ta­ri­hin­de ‘Mek­te­bi Tıb­bi­ye-i Ad­li­ye-i Şa­ha­ne’ ye bağlı, ec­za­cı­lık mes­le­ği­ne yö­ne­lik eği­tim ver­mek ve ye­tiş­tir­mek üzere bir sınıf açıl­mış­tır. Sağ­lık sis­te­mi­mi­zin en önem­li un­sur­la­rın­dan biri olan ec­za­cı­la­rı­mı­zın mes­le­ki so­run­la­rı­nı gö­rüş­mek ve çözüm yol­la­rı bul­mak ama­cıy­la da her yıl 14 Mayıs ta­ri­hi “Ec­za­cı­lık Günü” ola­rak kut­lan­mak­ta­dır. Bi­lin­di­ği üzere, sağ­lık hiz­me­ti su­nu­mu­nun en önem­li hal­ka­la­rın­dan biri olan ec­za­cı­lar; ilaç­la­rın ha­zır­lan­ma­sı, sak­lan­ma­sı ve re­çe­te edil­me­si hak­kın­da bil­gi­ye sahip olup, ilaç ola­rak de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­ken diğer ürün­ler hak­kın­da da uzman olan ki­şi­ler­dir. İlaç üre­ti­min­den has­ta­ya ulaş­tı­rıl­ma­sı­na kadar her aşa­ma­da yük­sek görev bi­lin­ci ve has­sa­si­ye­ti ile mes­lek­le­ri­ni yü­rü­ten ec­za­cı­la­rı­mız, her­ke­sin kolay ula­şa­bi­le­ce­ği en yakın sağ­lık da­nış­ma­nı ola­rak, hasta ve hasta ya­kın­la­rı­mı­za en iyi hiz­me­ti ver­me­ye ça­lış­mak­ta­dır­lar.
Va­tan­daş­la­rı­mı­zın ec­za­cı­lık hiz­met­le­rin­den en iyi şe­kil­de ya­rar­la­na­bil­me­si­ni temin ede­rek, bu hiz­met­le­rin gece gün­düz de­me­den ke­sin­ti­siz ola­rak ve­ri­le­bil­me­si­ni sağ­la­yan ec­za­cı­la­rı­mız, aynı za­man­da tıbbi da­nış­man­lık gö­re­vi­ni de üst­le­ne­rek top­lum­da bi­linç­li ilaç kul­la­nı­mı­nın sağ­lan­ma­sın­da önem­li bir rol oy­na­mak­ta­dır. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le, va­tan­daş­la­rı­mı­zın sağ­lık so­run­la­rı­na büyük bir du­yar­lı­lık­la yar­dım­cı olmak için ça­lı­şan ve ha­ya­tın her saf­ha­sın­da yük­sek görev bi­lin­ci has­sa­si­ye­ti ile mes­lek­le­ri­ni icra eden tüm ec­za­cı­la­rı­mı­zın “14 Mayıs Ec­za­cı­lık Günü” nü kut­lu­yor, sağ­lık mut­lu­luk ve esen­lik­ler di­li­yo­rum” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku