Vali Koç Açık kapı biriminde vatandaşların sorunlarını dinledi

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olarak 2018 yılından bugüne kadar Niğde Valiliği girişinde bulunan “Açık Kapı” birimini ziyaret eden Vali Mustafa Koç, Açık kapı birimine gelen başvurularının yüzde 99 'unun sonuçlandırıldığını belirtti.

Açık Kapı vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulduğunu ifade eden Vali Koç, Vatandaşlarımız Açık Kapı Şube Müdürlüğümüze sözlü ve yazılı olarak talep ve şikayetlerini iletebildiği gibi www.acikkapi.gov.tr web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebilmekte olup, ilgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.

Vali Koç; “Devlet ile Vatandaş arasındaki diyaloğu en üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan “Açık Kapı” Projesi uygulamalı olarak Niğde Valiliği giriş katında 14 Mayıs 2018 tarihinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştu. Başvuruları vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak 7 iş günü içerisinde sonuçlandırıyoruz. Başvurularımız ağırlıklı olarak yerel yönetimler, sosyal hizmetler ve eğitim başlıklarından gelmektedir. Vatandaşlarımız Kamuya İlişkin İstek, Öneri ve Şikayetleri İçin Gelip Açık Kapı’ya Müracaat Edebilir.” Dedi. 

Vatandaşlarımıza dokunan hizmetleri önemsediğini ve takipçisi olduğunu ifade eden Vali Koç şunları söyledi; “Devletimizin kapısı herkese açık, vatandaşımızın derdiyle dertleniyoruz. Vatandaşlarımız kamuya ilişkin istek, öneri, şikayet, sorun ve sıkıntıları için gelip Açık Kapıya müracaat edebilirler. Kısacası İnsanımıza Hizmet Odaklı olan bu projemizle “Açık Kapı Milletin Kapısı “ anlayışıyla kurumlardan görevlendirilen personellere daha önce eğitim almış personellerimiz tarafından proje ve vatandaşlara güler yüzlü ve samimi davranmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmış olup, yapılan tüm başvurular Projeden sorumlusu tarafından da titizlikle takip edilmektedir” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku