Urfalı Değil Çamardılı Dondurmacılar Yaptı!

Haber: Fatma TAN

Niğde'nin Çamardı İlçesi'nden Türkiye'nin birçok iline yayılarak dondurmaları ve tatlıları ile kendinden söz ettiren Çamardılı dondurmacıdan Niğde ve Türkiye'nin gastronomisine bir katkı daha sunuyor.

İstanbul'da Sultangazi İlçesi Yunus Emre Mahalle'si son durakta hizmet veren Niğdeli Hamit Baş acı biberli dondurma ile Urfalı dondurmacıların yapamadığını yaparak acı sevenlerin çok sık uğradığı bir adres oldu.

Türkiye'de ilk defa arnavut biberi ile dondurma yapan Hamit Baş Usta'nın namını duyanlar İstanbul'un bir ucundan Sultangazi İlçesindeki Çağla Dondurmacısına acı biberli dondurma yemeye geliyorlar.

Acı biber dondurmasını ürettikten sonra bu kadar taleple karşılaşacağımı pek düşünmüyordum ama denemem gerektiğini düşündüm diyen Hamit Baş Usta; "Yaklaşık 20 yıldır burada dondurma üretmekteyim. Şu an 56 çeşit dondurma üretiyorum. 56 çeşit dondurmanın hepsi müşterilerimiz tarafından çok sevilerek tüketiliyor. Arnavut biberli dondurmayı dükkanımızı ziyaret eden Dünya Mutfağı'ndan bir şef acı biberli çorbası yapmışlar onların önerisi ile bizde çikolata ve arnavut biberini bir arada kullanarak acı biberli dondurmayı ürettik. Dondurma sevenlere bu dondurmayı tattırdığımızda çok güzel tepkiler aldık ve kısa sürede acı biber dondurması İstanbul'da ün yaptı. Bu dondurmayı tatmak isteyenler özel olarak dükkanımıza geliyorlar. İşletme olarak, acı biber dondurması, Niğde elması dondurması, lavanta dondurması, ejder meyvesi dondurması gibi bir çok çeşit dondurmayı müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz." dedi.

İstanbul'da aynı zamanda Niğdemizin gönüllü tanıtımını da yapan Hamit Baş Usta "Bilhassa acı biberli dondurmamızın kendine özel bir müşteri kitlesi oluştu. İstanbul'a yolu düşen tüm hemşehrilerimizi dükkanımıza bekliyoruz." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku