Üniversitede Niğde'nin Depremselliği Konferansı

Çalışmalarımız ve psikososyal desteklerimiz aralıksız sürüyor

NÖHÜ Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi, Salon:1923’te  lise öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta açılış konuşmasını yapana NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversiteye bağlı konuk evleri ve kampüste yer alan öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsis edildi. Üniversitemizin tüm idari ve akademik birimleri, deprem bölgeleri ve depremzede misafirlerimiz için seferber edildi. Çalışmalarımız ve psikososyal desteklerimiz aralıksız sürüyor. Deprem, maalesef ülkemizin bir gerçeği. Depreme karşı almamız gereken önlemlerin başında, bilimsel yöntemlerle zemin etüdü yaparak elde ettiğimiz bulgulara göre sağlıklı ve dayanıklı yapılar inşa etmek geliyor. Bu konuda yapılacak araştırma, geliştirme çalışmaları büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda üniversitedeki akademisyenlerimiz, şehrimize ve ülkemize her türlü katkıyı yapmaya açıktır. Üniversitemiz afetin ilk anından itibaren yardım ve destekleri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine teslim edilerek, depremzedelere sorunsuz ulaştırıldı.” Dedi

Afetlere hazırlıkta toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerektiğine inanıyoruz

NÖHÜ bünyesindeki Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Korkanç, yer seçimi, yapı tasarımı, üretimi ve denetimine kadar olan sürecin yeterince iyi kurgulanmamasının depremlerde büyük hasara neden olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında

“Son yıllarda bu konularda çok önemli adımlar atıldı, afetlere hazırlıkta toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda devlet, bireyler, sivil toplum kuruluşları farklı roller alabilir ve birbirleriyle ortaklaşa çalışabilir. Bu kapsamda önce toplumumuzun geleceği olan siz öğrencileri bilinçlendirmeyi, bilgi vermeyi seçtik. Bu kapsamda hepimize büyük işler düştüğünü unutmamak lazım. Sizlere güvenimiz tam." Şeklinde konuştu.

Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz’ün sunumuyla tamamlanan konferans, ortaokul öğrencilerine yönelik olarak tekrar düzenlenecek. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku