TÜRKİYE DİYANET VAKFI KURBAN BAĞIŞLARINI BEKLİYOR

“Kurban ibadeti bilindiği üzere belli seviyede hali vakti yerinde olan yani dinen zengin kabul edilen kardeşlerimize farz kılınmıştır” diyerek sözlerine başlayan Ayas, kurban edilecek hayvanların hangi özellikte olması gerektiğine dair şunları söyledi; “Kurban ibadetini bayram günleri içerisinde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Kurbanın ne zaman kesileceği kadar önemli olan bir başka konu da kurban edilecek hayvanın hangi özelliklerde olduğu. Bununla ilgili illerimizde kurban komisyonları var. Onlar çalışmalarını yürütüyorlar. Ekiplerimiz sayesinde hayvanlarımızın kulaklarında küpe olup olmadığına, sağlıklı olup olmamalarına, yaşlarını tamamlayıp tamamlamalarına dikkat etmiş olacağız” İfadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfının her yıl olduğu gibi vekâlet yoluyla kurban keseceğini dile getiren Ayas; “Kurbanlarımızı kendimiz kesebildiğimiz gibi vekâlet vermek suretiyle de kestirebiliriz. Vekâlet yoluyla kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız müftülüklerimize, camilerimize, kuran kurslarımızdaki hoclarımıza müracaat edebilirler. Bizim vakfımız aracılığıyla kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız yurt içinde 2250 TL yurt dışında ise 1800 TL kurban bedeli ödeyerek ibadetlerini gerçekleştirebilirler. Halkımız bu ücretleri Türkiye Diyanet Vakfının internet sitesi üzerinden de yatırabilirler” Dedi.

Vekâlet yoluyla kurban ibadetinin çok daha geniş kitlelere ulaşabileceğini söyleyen Ayas; “Vekâlet yoluyla kurban kesiminin şöyle bir özelliği var. Sizin vekâlet yoluyla verdiğiniz bir kurban belki Afrika’nın bir ülkesinde ihtiyaç sahibi birisine ulaşması anlamında çok büyük bir farkındalık meydana getirmiş olacak. Peygamberimiz aleyhi vesselam efendimiz bir kurban kestiğinde Hz. Ayşe annemize “Kurbandan evimizde ne kaldı?” Diyor. Hz. Ayşe annemiz de “kürek kemiği kaldı sadece” şeklinde cevap veriyor. Peygamberimiz aleyhi vesselam efendimiz de eşinin bu cevabı üzerine “Kürek kemiği hariç diğer tamamı bizim oldu” cevabını veriyor. Yani dağıtılanın, verdiklerimizin bizim olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla kurbandaki ana amaç nedir? Yardımlaşmadır, paylaşmadır, kardeşliktir. Bütün bunları gerçekleştirmek için de ben kardeşlerimizden vekâlet yoluyla kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfımıza ya da uygun gördükleri yerlere vermelerinde fayda olacağını düşünüyorum” Şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku