Trafik sigortasında yeni dönem!

Yapılan yönetmelik değişikliği ile sigorta prim ödemelerinde yeni bir döneme girildiğini söyleyen Sigortacı Oğuzhan Demirtaş, konu hakkında önemli bilgilere yer verdi. Niğde’de sigorta acenteliği yapan Oğuzhan Demirtaş, sigorta prim ödemelerinde yen bir döneme geçildiğini dile getirerek alınan kararlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

PRİMLER YÜZDE 200 ARTIRILABİLECEK
Sigorta prim ödemelerinden bahseden Demirtaş,“1 Mayıs itibariyle trafik sigortası tavan fiyatları yüzde 5 oranında artırımlı, aynı zamanda aylık tavan fiyat artışı yüzde 2 oranında artırımlı olacak. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 oranında prim indirimi uygulanabilecek. Bu kararla birlikte günümüz teknolojilerinin gereklilikleri olan elektrikli araçların trafik sigortalarında gelen indirim payı dikkat çeken husus olmuştur. Kararla birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranlarında da değişikliğe gidilmiş oldu. Hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primler de yüzde 200 oranında artırılabilecek.” şeklinde aktardı. 

YENİ BASAMAK RAHATLATACAK
Eklenen yeni basamağın prim ödemelerine katkı sağlayacağını vurgulayan Altınışık, “Daha önceden 7 basamaktan oluşan hasarsızlık basamaklarına 8'inci basamakta eklendi. Böylece 8'inci basamakta olan vatandaşlarımız, daha fazla indirimle trafik sigortalarını yaptırabileceklerdir. Eklenen 8’inci basamağın vatandaşlarımızın prim ödeme konusunda bir nebze de olsa rahatlamasını sağlayacağını düşünüyorum.” sözlerine yer verdi. 

İYİ SÜRÜCÜLER MÜKÂFATLANDIRILACAK
İyi sürücülerin daha fazla indirimden yararlanacağını belirten Demirtaş, “En az 5 yıl sigortası bulunan ve 7’inci basamaktaki sigortalılar bu süre içinde herhangi bir tazminat ödemesi almamışsa yeni sigorta poliçesini 8’inci basamaktan kestirebilecek ve daha fazla indirimi hak etmiş olacak. İyi sürücüler böylece mükâfatlandırılmış olacak. Hasarsızlığı birinci basamakta bulunan sigortalılar ise sigorta süresi içinde üç ya da daha fazla trafik kazasına karışırsa sigorta basamağı 1'den 0'a düşecek ve daha fazla prim ödeyecek.” diye aktardı.

İNDİRİMLER YÜZDE 50’YE KADAR ÇIKACAK
İndirimlerin yüzde 5 ve 50 arası değişeceğini belirten Demirtaş; “Hasarsızlık indirimleri 5’inci basamaktan itibaren başlayıp 8'inci basamağa kadar çıkacak. 5’inci basamakta indirim yüzde 5, 6’ıncı basamakta indirim yüzde 20, 7’inci basamakta indirim yüzde 42, sekizinci basamakta indirim yüzde 50 oranında olacak. Yönetmelik 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak” dedi

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku