Şoförler odası sürücüleri uyardı

Özel araçları ile yola çıkacak sürücülerin yolculuk öncesinde yeteri kadar uyuması, alkol almaması gerektiğini belirten Kızıltan; ”Araçların kışlık bakımları mutlaka yaptırılmalı, trafik yoğunluğunun az olduğu yollar tercih edilmeli“ dedi. 

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kızıltan sürücülere şu uyarılarda bulundu: “Rahat, bol, vücudu sıkmayan ve terletmeyen kıyafetler giyin. Yolculuk sırasında ağır ve yağlı gıdalardan kaçının, yiyecek olarak sebze ve meyveyi tercih edin. Seyahat esnasında emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri (çocuk koltuğu) mutlaka kullanın. Direksiyon başında cep telefonu ile konuşmayın. Her 100 kilometrede veya 1,5-2 saatte 10-15 dakika dinlenme molası verin.  Molalarda bol sıvı, uyku açıcı çay, kahve ve benzeri içecekler alın.  Araç camları kısa süreli açılarak temiz hava alın. Gözlerin güneşten etkilenmesini önlemek için araç içi güneşlikler uygun şekilde ayarlayın ve mümkünse ultraviyole ışınlara karşı koruyucu özellikte gözlük kullanın. Otomobilde yalnız seyahat edenler kendilerini aktif ve zinde tutacak türden müzikler dinlemeli. Direksiyon başında iken dikkati dağıtmayacak şekilde yanındakilerle konuşulmalı.”

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku