Saklı Bahçe Ihlara'yı aratmıyor!

Normal bir dinlenme yeri gibi görünen bu işletmenin gerçekten bir saklı bahçe olduğunu işletmenin arka tarafına merdivenle indiğinizde görüyorsunuz.
Güler yüzü ile sizi karşılayan işletme sahipleri yaptıkları ikramlarla ve yemek yemek için oturduğunuz mekânın peyzajıyla sizi öyle bir dinlendiriyor ki yorgunluğunuzu unutup mutlu oluyorsunuz. İşletmenin içinde üretilen alabalıklardan yerken hem huzur hem de tat alıyorsunuz.
İşletme aile işletmesi, çalışanların tamamına yakını aile fertlerinden oluşuyor. Bu durumda buraya gelen müşterilere aile sıcaklığını sunmuş oluyorlar.
Saklı Bahçe müşterisi Osman Bey, "Ben çok sık gezen biriyim birçok yeri gördüm. Saklı Bahçe Ihlara’da bulunan dinlenme yerlerinden çok farklı değil peyzajı ile dikkat çekiyor. Lezzetli yemekleriyle ve çalışanların güler yüz ile gerçekten çok memnun edici bir mekân." dedi.
Bu yıl Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Covid 19 salgınından dolayı çok fazla iş yapamadıklarını belirten işletme ortaklarından Muhammer Yaldır "Bu sıkıntılı süreci kredilerle atlattık. Buranın peyzajıyla ilgili bu yıl çok güzel planımız vardı şimdilik erteledik. Müşterilerimize ileride bu mekânda yer sofrası, suyun içinde balıklar eşliğinde yemek yeme gibi imkanlar sağlamayı hedefliyoruz. Burada aile bireylerinden başka dışarıdan çalışanda vardı on dört kişilik personelimiz şimdi altı kişiye düştü." dedi.  
İşletmelerinde, yöresel ürünlere de yer veren Saklı Bahçe, kendi ürettikleri çeşitli turşular, şalgam, günlük yumurta, pekmez, ceviz, pestil, hediyelik eşyalar gibi ürünleri de müşterilerinin beğenisine sunuyor…
İşletme ortaklarından Muammer Yaldır, "İşletmemiz Covid 19 başladıktan sonra dört ayda ikiyüzbin TL zarar etti. Çiftehan’a kaplıcalara gelen müşterilerin bize çok etkisi vardı büyük şehire geçişler ve otellere müşterilerin gelmemesi bizi etkiledi.  Biz işletme olarak devlete olan tüm borçlarımızı ödemek için büyük çaba harcadık. Hiçbir vergi borcumuz yok. Çektiğimiz kredilerin ödeme günleri geldi onları da ödemeye başladık. Kira ödememiz var. İşletme olarak bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı olmadığı sürece ufak tefek kazanmaya devam ederiz." diye konuştu.
Canlı Alabalık bulmada sıkıntılar yaşadıklarını belirten Muhammer Yaldır, "Ereğli ve Çamlıyayla’dan alabalık alıyoruz, bu işletmelerde yoğun talep nedeniyle siparişimiz olan balıkları yetiştiremiyorlar bu yıl ilk defa Urfa’dan balık temin etmek zorunda kaldık. Balıklarda belli standart var. Biz müşterilerimize 290 gramdan aşağı balık almıyoruz burada müşterimizi de düşünmek zorundayız. Döviz ve altının artması balık fiyatlarına da direkt yansıyor. Maliyetler arttıkça fiyatlarda artıyor. Bizler müşterilerimize yük olmamak adına kâr marjımızı en az seviyeye kadar çekiyoruz. Geçen yıl balık 28 TL idi bu yıl 30 TL, 2 TL arttırabilmişim. Covid 19 nedeniyle peçete, temizlik ürünleri, dezenfektan gibi ürünlere ekstra maliyetler eklendi. Geçen yıl ile bu yılı kıyaslarsak maliyet artıyor ama kar etme oranımız düşüyor. Bu güne de şükür müşterilerimizi ağırlamaktan mutluyuz." dedi. 
Saklı Bahçe; serpme köy kahvaltısı, pirzola, köfte, Adana kebap, çöp şiş, ev yapımı sucuk, canlı alabalık gibi damağa hitap eden çeşitlerle müşterilerine dört mevsim hizmet vermeye devam ediyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku