Rektör, Bakü Avrasya Üniversitesi'nin Kuruluşunun 30. Yılı Etkinliklerine Katıldı

Programda, Rektör ile birlikte Azerbaycan Bakü Avrasya Üniversitesi’nin iş birliği yaptığı Üniversitelerin Rektörleri, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda davetli yer aldı.
Azerbaycan Cumhuriyeti İstiklal Marşı'nın okunması ve Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ile başlayan ve Azerbaycan Bakü Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşu, misyonu, amaçları ve hedefleri ile geçmiş dönemdeki çalışmaları hakkında detaylı sunumların yapıldığı programda, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu da bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasına, programın tüm katılımcılarını selamlayarak ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına Azerbaycan Bakü Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşunun 30. yılını kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, böylesine değerli bir Üniversite ile paydaş olunduğu için çok memnuniyet duyduklarını belirtti.
Konuşmasında, Üniversitelerin, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebildiği ve toplumun sorunlarına çözüm bulabildiği sürece ayakta kalabileceklerine işaret eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Bugün bir milletin varlığını sürdürebilmesi ve ilerleyebilmesi için Üniversitelerde eğitim alan gençlerinin yenilikleri takip edebilmesi, eleştirel yaklaşımlara cevap verebilmesi, düşünme becerisi kazandıran iyi bir eğitim alması ve teknoloji ile modern dünyanın isteklerine cevap verebilir bir şekilde desteklenmesi gerekir.  Burada en büyük vazife biz akademisyenlere düşmektedir” dedi.
“Akademik çalışmalarına 30 yıldır aralıksız olarak devam eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi de, araştıran, sorgulayan, katılımcı, evrensel düşünebilen, etik ve kültürel değerlere sahip bireyler yetiştirmek; bilim, teknoloji ve sanatın gelişmesini sağlayarak, çevreye saygı bilinci ile ülke ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak misyonu ile hareket etmektedir” diyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, Azerbaycan Bakü Avrasya Üniversitesi’nin 30. yılını yeniden tebrik ederek noktaladı.
Azerbaycan Bakü Avrasya Üniversitesi’nin 30. yılı etkinlikleri, gerçekleştirilen gösterilerin ardından sona erdi.(NÖHÜ)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku