Reflektör taktırmayan çiftçilere ikaz ışıkları uyarısı

Tarım ve hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı Niğde’de köy, kasaba ve şehirlerarası yollarda tarım araçları yoğunlaşmaya başladı. Geçmiş yıllarda birçok ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının sebebi olarak gösterilen bu araçlar konusunda son yıllarda ışıklandırma ve reflektör uygulamaları kaza oranlarını azaltsa da yetkililer köy ve kasaba yolları başta olmak üzere tüm yollarda seyreden araç sürücülerine tarım araçları konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Özellikle jandarma ve polis ekipleri de yaptıkları denetimlerde ışıklandırma sistemleri ve reflektörler konusunda denetimlerini sürdürüyor. 

Geçmişte yaşanan üzücü kazaların yaşanmaması için her iki tarafında dikkatli olması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Tarım ve hayvancılığın yoğun bir şekilde yapılması nedeniyle Niğde ve çevresinde bu aydan sonra çeşitli tarım araçlarını akan trafik içerisinde görmek mümkün. 

Son yıllarda bu araçlar yola çıkarken eskiye nazaran daha dikkatli çıkarken seyir halinde olanlarda ışıklandırma sistemleri sayesinde önceden fark edilebiliyor. Buna rağmen bazı çitçi hemşerilerimiz halen eski ışıklandırması yeterli olmayan römorklar ile trafiğe çıkmakta ısrar ediyor. 

Trafikte gece karanlığında 70-80 kilometre hızla hareket eden bir araç ışıksız bir römorku fark ettiğinde durma şansı yok denecek kadar azdır. Lütfen hem sürücüler hem de bu araçları kullananlar daha dikkatli olsunlar” dediler. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku