Radyatörlerin İlginç Dönüşümü Niğde'de Sergileniyor!

İnsan toplum içinde yaşadığına göre çevresinde olup bitene kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır, özellikle sanat yapan birey bundan sorumludur cümlesiyle dünya görüşünü ortaya koyan Ali Raşit Karakılıç, "Analitik yani deneysel çalışma yapıyorum çağdaş sanata oldukça yakın bir çalışma izliyorum. Bu çalışmayı keşfetmeden önce hurdalıkları resmediyordum. Hurdalıklardaki malzemeler dikkatimi çekiyordu. Bu malzemeleri tuvale aktararak çalışmalarımı sürdürüyordum. Hurdalıkları gezerken radyatörlerle karşılaştım bunları aldım. Açıkçası başta ne yapacağımı ben de bilmiyordum. Altı ay sonra ne yapacağım konusunda kafamda fikirler oluşturdum ve bu yönde çalışmaya başladım. Bu malzemeleri şekillendirdikten sonra ortaya bir şeyler çıktı acaba dedim bu başka yerlerde var mı patent enstitüsüne başvuru yaptım ve patentini aldım yani bu daha önce denenmiş bir şey değildi bunuda tescillemiş oldum. Adana, İstanbul ve Türkiye’nin her yerinde sergilerde insanları sanatımla buluşturmaya devam ediyorum." dedi.

İKONİK MEKANLAR KORUNMALI

Niğde de olmak çok güzel güzel diyen sanatçı "Dünyaca ünlü sanatçı Sefa Büte’nin davetiyle Niğde’deki bu sergiye katımdım. Katılma nedenim hem Sefa Büte’nin sergisine destek vermek hem de sergi mekanın ikonik bir mekan olması yani bir kilisede tarihi bir alanda gerçekleşiyor olması beni cezbetti. Çünkü benim eserlerimle bu ikonik alan örtüşüyor. Benim eserlerimle serginin mekanı kurgulanmış oluyor biz buna Enstelasyon (düzenleme yerleştirme) diyoruz ve biz sanatçılar için bu ayrı bir önem yaşıyor."

Çalışmalarında kadın figürlerine daha çok önem verdim erkek figürleri de var fakat kadınlar ön planda diyen sanatçı Ali Raşit Karakılıç "Bunun nedeni kadınların ötekileştirilmelerini, kadın haklarını vurguluyorum. Radyotör peteğindeki parmaklıklar sanki kadın hapishanedeymiş ve dışarı çıkıyormuş gibi bir izlenim oluşturuyor buda eserlerime ayrı bir boyut katıyor. Eserlerimi koyduğumuz sütunları da göbekli tepeye gönderme olsun diye tercih ettim." dedi.

Niğde de sanatsal etkinliklerin artmasını ve ilgi gösterilmesini temenni eden Karakılıç ikonik mekanların korunması ve insanların hizmetine sunulması gerektiğini vurguladı.

Niğde’nin sanatı ve turizmi için dünyaca ünlü sanatçı Sefa Büte’nin çalışmalarının Niğde’nin turizme büyük katkı sağlayacağını belirten Karakılıç, "Bu sergide 15 ülkeden 60 eser sergileniyor. Bu eserlerin sahipleri de bu sergiyi takip ediyor. Yabancı sanatçıların eserlerinin burada sergileniyor olması onlarında Niğde’ye olan meraklarını arttırıyor ve sosyal medya üzerinden de paylaşılıyor. Bu tür etkinliklerin Niğde’de yapılması Niğde’nin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlayacaktır. İkonik mekanlarda bu tür sergileri büyük bir yüreklilikle yapan Sefa Büte’nin bu desteği çok önemlidir. Niğdelileri ve sanat sever tüm Niğde’de yaşayanları 15 Kasım 2020 tarihine kadar Niğde Sanat Galerisi’nde (eski Ermeni Kilisesi) sergiyi gezmeye davet ediyoruz." diye konuştu. Haber: Fatma Tan

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku