Pazarcı esnafı,  'Alışveriş oranı yüzde 70 azaldı”  

 Pazarcı esnafı alışverişin yüzde 70 oranında düştüğünden yakınırken, vatandaş yüksek fiyatlardan dert yandı.  

GÜRER PAZAR YERLERİNDE VATANDAŞIN NABZINI TUTUYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer il merkezinin ardından ilçe ve beldelerde pazar yerlerini gezerek, hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın sorununu birinci ağızdan dinliyor. 

ALIŞVERİŞLER YÜZDE 70 AZALDI 

Yıldıztepe pazarını gezen CHP Milletvekili pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Pazarcılar ürünlerdeki girdi maliyetlerinin sürekli artmasının, dolaylı olarak pazardaki fiyatlara yansıdığını, yüksek fiyatlar ve vatandaşın alım gücünün düşük olması nedeniyle de alışveriş oranının geçen yıllara göre yüzde 70 civarında düştüğünü belirttiler. 

GÜLLÜK GÜLİSTANLIK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR AMA…

İktidar tarafından ülkede ekonominin güllük gülistanlık gösterilmeye çalışıldığını söyleyen pazarcı esnafı, “Gerçekle gösterilmeye çalışılan arasında çok fark var. Geçen yıllarda yaptığımız satışın ancak yüzde 30’unu yapabiliyoruz. Bu durum, ülkedeki ekonomik krizin hangi boyutlara geldiğini gösteriyor. Vatandaşta para yok” dediler. 

PAZARCI SATAMIYOR, VATANDAŞ ALAMIYOR 

Üreticilerin girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ürününü yüksek fiyatla satmak zorunda kaldığını, vatandaşın ise alım gücünün zayıf olduğunu için pazara gelip filesini dolduramadığını anlatan pazarcı esnafı, “Biz satamıyoruz, vatandaş alamıyor” diyerek yaşadıkları sorunu özetlediler. 

GÜRER’E YOĞUN İLGİ 

Vatandaşlar da pazarda karşılaştıkları CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e yoğun ilgi gösterdiler. Gürer’e halkın her türlü sorununu, TBMM’de gündeme getirdiği için teşekkür eden vatandaşlar, “ ürettiğimiz ürünün ve beslediğimiz hayvanın giderleri arttı. Emekli ve işsiz kalanda gelir daraldı. Bu durumda çarşı pazara çıkacak hal kalmadı” diyerek dert yandılar. 

HER YER AYNI 

Vatandaşların ve pazarcı esnafının sorununu dinleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise sadece Niğde ve ilçelerinde değil, Türkiye’nin hemen her bölgesinde Pazar yerlerinin benzer sorunlar yaşadığını söyledi. Gürer, “Ülkemizin 21.7 büyümesi vatandaşa yansımadı. TÜİK rakamlara takla attırmadı ise bu büyümeden çiftçi ve esnafın aldığı pay çarşı - pazara yansımalıydı. Ama tam aksi Vatandaşta büyümeden nasibini almamış. Görünen o ki hormonlu büyüme esnaf, çiftçi, işçi ve emekli için bir yarar sağlamamış” diye konuştu.

MALİYET ARTIŞLARI TEZGÂHA YANSIYOR

Geçen yıl 2 bin 200 lira olan üre gübresinin bu yıl 4 bin 500 liraya, 2 bin 800 lira olan  DAP gübrenin fiyatının ise 6 bin 800 liraya çıktığını belirten  CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Sadece gübredeki fiyat artışı yüzde 100’ün üzerinde. Tohumu, ilacı, mazotu, yeraltından çıkarılan su için kullanılan elektrik enerjisindeki maliyet artışları ise cabası. Doğal olarak maliyet artışlarındaki fiyat artışı pazar tezgâhına yansıyor. Bu olumsuz tablo, vatandaşı etkiliyor. Ekonomik krizler nedeniyle alım gücü düşen vatandaş, tezgâhtaki fahiş fiyat artışları karşısında ürün almakta zorlanıyor. Fiyat artışları o kadar seriye bağlandı ki insanlar bir hafta önce aldığı bir ürünü aynı pazar yerinde bir hafta sonra aynı fiyata alamıyor” ifadelerini kullandı. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku