Özdemir, 'Tüm imkânlarımızı seferber ettik”

Niğde Belediyesi, asrın felaketinin yaşandığı afet bölgesinde kurduğu Sosyal Market ve mobil ünitelerle depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Adıyaman’daki lojistik merkezde, fırın ve aşevini hizmete sunarak depremzedelerin ekmek ve sıcak yemek ihtiyacını karşılayan Niğde Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarının ardından duş konteyneri, çamaşırhane ve tuvaletlerden oluşan mobil üniteleri de depremzedelerin kullanımına açtı.

Depremzedeler, Niğde Belediyesi’nin açtığı Sosyal Markette ise başta gıda olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde temin edebiliyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan afet bölgesine yardımlarını en kısa sürede ulaştıran kurumlardan biri de Niğde Belediyesi olmuştu.

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren tırlarla yardım ve arama kurtarma malzemelerini ulaştıran Niğde Belediyesi, Adıyaman’da oluşturduğu lojistik merkezinde aşevi kurarak, depremzedelere sıcak yemek imkânı sunmuştu.

Niğde Belediyesi, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından depremzedelerin hayatlarını idame ettirecek ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri de depremzedelerin kullanımına açtı.

MOBİL DUŞ KONTEYNERLERİ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in Adıyaman’daki lojistik merkezinden koordine ettiği çalışmalar kapsamında, depremzedelerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak olan mobil üniteler hayata geçirildi.

Niğde Belediyesi tarafından Çadır Kent’te, kadın ve erkekler için ayrı ayrı hizmete sunulan mobil duş konteynerlerindeki kabinlerde, depremzedeler Niğde Belediyesi görevlileri tarafından disipline edilen bir düzen çerçevesinde duş alıp banyo yapabiliyor.

MOBİL ÇAMAŞIRHANE VE TUVALETLER

Adıyaman’da depremzedeler için kurulan mobil çamaşırhanelerde, depremzedelerin çamaşırları yıkanıp kurutuluyor.

AFAD çadırlarının bulunduğu bölgelere yakın alanlarda kurulan mobil tuvaletlerde ise depremzedeler, tuvalet ihtiyaçlarını giderebiliyor.

SOSYAL MARKET YARALARA MERHEM OLDU

Niğde Belediyesi’nin afet bölgesinde sunduğu en önemli hizmetlerden biri de ‘Sosyal Market’ oldu. Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda Niğde Belediyesi, diğer belediyeler ortaklığı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın koordinatörlüğünde açılan Sosyal Markette, depremzedeler başta gıda ürünleri olmak üzere, temel ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü ücretsiz olarak temin edebiliyor. Niğde Belediyesi’nin afet bölgesinde Sosyal Market sayısını artıracağı belirtilirken, Sosyal Markete gelen depremzedeler, görevlilerin kontrolünde, düzenli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.


 

ÖZDEMİR: “TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Depremzedelere yardımlar konusunda örnek uygulamaların altına imzasını atan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise yaptığı açıklamada asrın felaketinin yaşandığı bölgede depremin yaralarını sarmak için, tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

İlk planda aşevi ve fırın ünitelerini depremzedelerin hizmetine sunduklarını anlatan Belediye Başkanı Özdemir, Çölyak Hastası depremzedeler için de glütensiz ürünler standı açtıklarını hatırlattı.

Niğde Belediyesi olarak Çadır Kent’e kurdukları çamaşırhane, banyo ve tuvaletlerden oluşan mobil üniteleri de depremzedelerin hizmetine sunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Özdemir, ilkini Adıyaman Spor Salonunda açtıkları Sosyal Markette ise depremzedelerin tüm ihtiyaçlarına karşılamaya gayret ettiklerini anlattı.

Başkan Özdemir, afet bölgesine yiyecek, içecek gibi gıda ürünleri başta olmak üzere, yakacak, kıyafet, temizlik malzemeleri, yorgan, battaniye, uyku tulumu, çadır, hijyen ve temizlik malzemeleri, mama, ilaç gibi ürünleri de Adıyaman ve diğer deprem bölgesindeki illere tırlarla gönderdiklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Özdemir, Afet bölgesinde depremzedeler için kurdukları tüm birimlerin hayata geçirilmesinde görev alan tüm belediye personeli ve gönüllüler ile yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlere ve vatandaşlara da ayrıca teşekkür etti.(Niğde Belediyesi)


 


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku