Ömer Amcaya Sürpriz Mezuniyet Kutlaması!

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları mesai arkadaşları Ömer Ayhan'ın liseden mezun oluşunu hazırladıkları bir sürprizle kutladılar. “Öğrenmenin yaşı yoktur. Başarıların daim olsun. Seninle Gurur duyuyoruz.” yazılı pastayı üfleyen Ömer Ayhan gerçekleştirilen sürpriz mezuniyet kutlamasında duygulu anlar yaşadı.

20 Yıl Önce Başvurmuştum!

Niğde Halk Eğitim Merkezi’ne 20 yıl önce okumak için bir müracaatta bulunan Ömer Ayhan bunu gerçekleştiremedi. Hakkının yandığını düşünüyordu ama aklının bir köşesinde de hep okumak vardı. Bu düşüncesini hiç aklından çıkarmadı. Okula başlama ve mezun olma sürecini gazetemiz muhabiri Fatma Tan’a anlatan Ömer Ayhan, “Bir gün Niğde Halk Eğitim Merkezi’ni aradım. Liseyi bitirmek istediğimi bunun için hakkımın olup olmadığını sordum. 20 yıl sonra TC numaramdan baktılar ve liseyi okumamda bir engelin olmadığını söylediler. Hemen kaydımı yaptırdım. EBA’dan derslere katılarak sınavlara hazırlandım. Biraz zorlandığım derslerde oldu. Azmettim ve sınavlara girdim. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi'ni arayarak mezun olup olmadığımı öğrenmek istedim. Bana mezun olduğumu gelip diplomamı alabileceğimi söylediler. Mezun olduğumu öğrendiğimde çok duygulandım.” dedi.

Okumasına çocuklarının moral ve motivasyon olarak katkısı olduğunu belirten Ömer Ayhan, “Üç çocuğum, iki torunum var. Onların desteği çok büyük oldu. Ben Halk Eğitim’de kredimin yanmadığını daha önceden bilmiş olsaydım şimdi iki yıllık okulu da bitirirdim. Üç çocuğum var. Hepsini okuttum. Çocuklarımdan birisi iki yıllık muhasebe bölümünü bitirdi, birisi İktisadi ve İdari Bilimler bölümünden mezun oldu diğeri de bilgisayar öğretmeni. Benim lise diploması almam çocuklarımı da mutlu etti.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku