Okur, Sağlıklı Bir Yaşam İçin Harekete Geçin

Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisi olduğuna dikkati çeken Dr. Okur; “Hareketsiz yaşam sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemidir. Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır” dedi.

Dr. Okur, kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizliğin, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almakta olduğunu, aynı zamanda obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden birisinin hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması olduğunu bildirdi.

Fiziksel aktivitenin; kan basıncını azalttığını, HDL seviyesini arttırdığını ve kilo kontrolü için anahtar role sahip bulunduğuna işaret eden Dr. Okur, bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun fiziksel aktiviteyi yaşamamızın bir parçası haline getirmek olduğunu ifade etti.

Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Okur, sağlıklı bir yaşam için harekete geçin çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar açısından hayati önemdedir. Yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kalp-damar hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için gereklidir. Bulaşıcı olamayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku