Öğrencilerden 112 Acil Çağrı Merkezine Ziyaret

Necip Fazıl İlkokulunda öğrenim gören 4/E sınıfı öğrencileri 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti. Acil durumlarda tek numaranın 112 olduğunu, hangi durumlarda 112’nin aranması gerektiğini, sistemin nasıl çalıştığı konusunda minik öğrencilere bilgilendirmelerde bulunulurken, konferans salonunda 112 etkinliği düzenlendi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne gelen öğrenci grubuna, müdürlüğün çalışma sistemi ve çağrı merkezinin işlevi hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında Tanıtım Sunumu yapıldı. Gerçekleştirilen sunumun ardından, öğrencilerin soruları cevaplandı. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü personelleri, acil durumlarda 112’nin aranması gerektiği ve acil olmayan durumlar için 112’nin meşgul edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Burada edindikleri bilgileri aile ve yakın çevrelerindeki kişilerle de paylaşabileceklerini söylediler. Öğrenciler 112’ye gelen çağrıların karşılandığı ve yönlendirmelerin yapıldığı çağrı merkezini ziyaret ederek çalışma ortamını görme fırsatı buldu. Daha sonra öğrencilere el broşürü, kalem ve İçişleri Bakanlığınca tasarlanan Acil Durum El Kılavuzu dağıtımı yapıldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku