Niğde'nin Dört Yanı Park Ve Bahçelerle Donatıldı

Niğde Belediyesi yaz döneminde çalışmalarını aralıksız sürdürdü, şehrin muhtelif yerlerinde yapılan çalışmalar vatandaşların büyük takdirini kazandı, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve ekibinin mesai gözetmeden yaptığı çalışmalar şehre yepyeni bir çehre kazandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin muhtelif yerlerine yeni parklar yapılırken çoğu parklara da oyun grupları ve fitness aletleri yerleştirildi.

Mahalle ve bölge ayrımı yapmadan şehrin tüm noktalarına hizmetlerini götürmeye çalışan Niğde Belediyesi Niğde’nin her mahallesini park ve bahçelerle donattı.

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin muhtelif yerlerine yeni parklar yapıldı. Hizmete açtığı parklarla ve yenilediği oyun gruplarıyla hizmetlerini aralıksız sürdüren belediye ekipleri Zemerdin Parkı, El Kuddusi Parkı , Dörtayak Cami karşısı Karakız Parkı, Samyeli Parkı , Hıdırlık Parkı, Sağlık Parkı , Hançerli Parkı, Hamamlı Parkı , İlhanlı Mah. Parkına, çocuk oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirirken bu alanları yeşillendirdi. Parklarda kullanılmak üzere oyun grubu ve açık alan fitness aletleri alımı gerçekleştirildi. (Toplamda 18 takım çocuk oyun grubu, 18 takım açık alan fitness aleti)

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada; “Şehrimizde nefes alınabilecek alanlar olan parklara bir taraftan yenilerini eklerken var olan parkları da yenilemeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz, Zemerdin Parkı, El Kuddusi Parkı , Karakız Parkı, Samyeli Parkı , Hıdırlık Parkı, Sağlık Parkı , Hançerli Parkı, Hamamlı Parkı , İlhanlı Mah. Parkına, çocuk oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirirken bu alanları yeşillendirdiler.

İnşallah çocuklarımız buralarda daha güzel vakit geçirme imkânı bulacaklar, park alanına koyduğumuz spor aletleriyle de isteyen sporda yapabilecek. Niğde Belediyesi olarak sorumluluğumuzu bilerek bu noktada hizmetlerimiz aralıksız olarak sürdüreceğiz ve kent estetiğine yeni ve farklı bir görünüm kazandıran çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

AMAÇ YAŞANILABİLİR BİR ÇEVRE HUZURLU BİR KENT ORTAMI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir “Çalışmalarımızın temel amacı; daha yaşanılabilir bir çevre ve daha huzurlu bir kent ortamı sağlamaktır” dedi.

Başkan Özdemir; “Mahalle ve bölge ayrımı yapmadan şehrimizin dört bir yanına hizmetlerimizi ulaştırmaya çalışıyoruz, ben ve ekibim gece gündüz hiç durmadan vatandaşlarımızın istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. 2022 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz şehrimizin dört bir yanını yeni parklar ve bahçelerle donattılar” diye konuştu.

ESKİ PARKLAR YENİLENDİ

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentte nefes alınabilecek alanlar olan parklara bir taraftan yenilerini eklerken var olan parkları da yenilemeyi sürdürdü.

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Niğde’nin mahallelerinde bulunan çocuk parklarında yenileme ve düzenleme çalışmaları yapıldı. Parklarda bulunan ve eskiyen çocuk oyun grupları tamamen yenilenip daha işlevsel hale getirilirken parkaların zeminleri ise kauçukla kaplandı.

Niğde’nin Park ve yeşil alanlarında çimlerin sağlıklı büyümesini ve şehrin yeşil alanlarının korunmasını amaçlayan Niğde Belediyesi, çim biçme, yabani otların temizliği ve ağaç budama çalışmalarına da rutin olarak sürdürerek, çimlerin ve ağaçların sağlıklı gelişmeleri için uygun gübreler kullanılarak gübreleme çalışmaları yaptı. Yeni peyzaj alanları oluşturan ekipler, bu alanlarda ağaç dikimi gerçekleştirdi. Hastalık ve zararlı böcek türlerinin ağaçlara zarar vermemesi için ilaçlama çalışmaları düzenli olarak sürdürdü.

Başkan Özdemir “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğlenip güzel vakit geçirebilecekleri, eğlenirken öğrenebilecekleri parklarımızı revize ettik. Aynı zamanda buraların her türlü bakımını yerine getiriyoruz. Yaptığımız yeni parklarla ve mesire alanları ile birlikte Niğde’mizi daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

2022 YILI DOLU DOLU GEÇTİ

2022 yılında yapılan çalışmalar kapsamında;

Nar Mahallesi uzun parkı tüm yeşil alan düzenlemesi yapıldı, çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri ve oturma bank montajları gerçekleştirildi. (4.270 m²). Hançerli Parkı tüm yeşil alan düzenlemesi yapıldı, çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri ve oturma bank montajları gerçekleştirildi. (1.880 m²). Hamamlı Parkı çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri ve oturma bank montajları gerçekleştirildi. (340 m²). Sağlık Parkı tüm yeşil alan düzenlemesi yapıldı, çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri ve oturma bank montajları gerçekleştirildi. (510 m²). Muradiye Cami altı oyun grubu montajı yapıldı. (250 m²). İtfaiye karşısı 88. Sokak parkı yapımı gerçekleştirildi. (640 m²) İlhanlı Mah. Bucakçayır mesire alanı (kokoreççiler yerleşkesi) çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. 37.000 m2. Valilik etrafı çevre düzenlemesi yapıldı. Kent ormanına öğretmenler gününde, 300 adet çam ağacı dikildi. Kent Ormanı giriş kapısı yenilendi. Ömer Halisdemir Meydanı çevre ve peyzaj düzenleme işi tamamlandı. Paşakapı caddesi, kuyumcular önünden tanzim market önüne kadar olan ağaçların diplerine ızgara uygulaması yapıldı. Devlet Bahçeli Bulvarı Peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldı. Yeni ağaçlar dikildi. Eski Fertek yolu orta refüj düzenlemesi ve hastane yolu kavşakları düzenlemesi yapıldı. Hastane yolu 2 adet büyük kavşak yapay bitkilendirme ihalesi yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı orta refüj çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Bor yolu hayat hastanesi ile Sabancı kavşağı arası orta refüj sulama sistemi tamamlandı.

TOKİ MEVKİİNE BÜYÜK YATIRIM

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Terminal Toki’de’ki yeni park alanına, çocuk oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirilirken aynı zamanda bu bölgede yeşillendirme çalışmaları yaptı. Bu kapsamda yeni bir halı sahanında yapıldığı alan bölgenin nefes alabileceği bir yer haline geldi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Hıdırlık Toki parkında (6.900 m²) alanda yeşil alan düzenlemesi yaparak, çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri ve oturma bank montajları gerçekleştirdik. Terminal Toki bölgesindeki parkımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine soktuk. İnşallah çocuklarımız burada daha güzel vakit geçirme imkânı bulacak. Vatandaşlarımız hem piknik yapabilecek hem de boş zaman geçirebilecekler, park alanına koyduğumuz spor aletleri ve yeni yaptığımız halı sahada isteyen sporda yapabilecek. Halı sahası ile yeşil alanlarıyla ve yeni oyun gruplarıyla bu bölgemiz tam bir cazibe merkezi olmuş durumdadır. “dedi.

MESİRE ALANLARI BÜYÜK TAKTİR TOPLADI

Niğde Belediyesi sadece şehir içindeki parkları değil aynı zamanda Niğde’nin meşhur mesire alanlarını da yenileyerek vatandaşların hizmetine soktu. Gebere mesire alanı peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması tamamlandı. Atv parkuru, paintball alanı, dev salıncak, jumping montajı gerçekleştirildi. Buraları bir macera parkına çeviren Niğde Belediyesi vatandaşlar için her şeyi düşünerek aynı zamanda Gebere Mesire Alanında yapmış olduğu sosyal tesis ile vatandaşlara yiyecek ve içecek hizmetleri vermeye başladı. Bu alanların yanında yeni yapılan millet bahçesi ile şehrin dört bir yanı park bahçe ve mesire alanlarıyla donatılmış oldu.(Niğde Belediyesi)


 


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku