Niğde'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla kutlandı 

Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan törende, öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu, Niğde Belediyesi Mehter Takımı marş seslendirdi, yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi. Törende konuşan Niğde Valisi Mustafa Koç: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin kazanımları sayesinde, bin yıllar içerisinde geliştirdiği milli kültürünü, inancıyla harmanlayıp cihan devletleri kurduğu köklü medeniyetini benimseyerek ona güvenerek ve inanarak Cumhurbaşkanımız tarafından hedef gösterilen 2023, 2053 ve 2071 deflerine kararlı ve emin adımlarla ilerleyecek, inşallah bu sayede Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Türkiye Yüzyılı ve Türk'ün çağı olacaktır." Dedi.
Vali Koç konuşmasının devamında : “Bugün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve bizlere eşsiz bir armağan olan Cumhuriyeti, ilanının 99. Yılında büyük bir gurur ve sevinçle hep birlikte kutluyoruz.  Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan tüm kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
Yüce Türk Milleti; tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği ‘Milli Mücadele’nin sonunda bağımsızlığını kazanmış ve tarihin her döneminde olduğu gibi esaret altına girmeyeceğini, tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Milleti ile birlikte kazandığı bu büyük zaferi, Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.
“Türk Milletinin Karakter ve Adetlerine En Uygun Olan İdare Cumhuriyet İdaresidir” diyerek; 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vaz geçilmez bir değerdir.
Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmamış, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Cumhuriyetle birlikte Türk Milletinin ufku genişlemiş ve her alanda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir.
Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte Milli bir Devletin onurlu, özürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, Devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda bir vatandaşlık bayramıdır.
Cumhuriyet, insan onuruna ve yaradılışına en uygun bir rejim, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan, milli iradeyi esas alması, başka bir güce dayanmamasıdır.
[13:06, 29.10.2022] Ali Kadı: Cumhuriyetimizin 99 yıllık öyküsü aynı zamanda bir başarı öyküsüdür. Çünkü, kuruluşundan bu günlere gelişine kadar Devletimiz ve Milletimiz, iç ve dış düşmanlarımızın sürekli olarak tehdit ve saldırılarına maruz kalmış ve kalmaya da devam etmektedir. Bu tehdit, saldırı ve ihanetin birini de hepimizin malum olduğu üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadık.
Ancak bu millet geçmişte olduğu gibi, o, gün Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kenetlenerek bu ihanete izin vermedi. Bu yaşadığımız ihanet ne ilk ne de son olacak. Bu ihanet ve tehditleri bertaraf edebilmenin tek bir yolu var; farlılıklarımızı zenginliğimiz sayarak, bizi biz yapan Bayrak ve Vatan gibi ortak değerlerimiz altında kenetlenmek, ayrışmadan, bölünmeden bir ve beraber olmaktır.
Ancak bu sayede Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda ilerleyecek ve dünya toplumlarında hak ettiği yerini alacaktır. Bu konudaki en büyük güvencemiz aydınlık geleceğimize inanan Büyük Türk Milletidir. Sizler, ümidimiz, geleceğimiz ve ülkemizin yarınlarısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Cumhuriyeti Biz Kurduk, O’nu Yüceltecek ve Yaşatacak Olan Sizlersiniz” diyerek Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde; bilimin aydınlatıcı ışığı altında “ erdemli insan yetiştirmek” düsturu ile, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine özen gösteriniz. Size emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiriniz. Bu konuda sizlere inancımız tamdır. Aydınlık geleceğimizi inşa edecek nesillerimizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Bugün bizlere düşen en büyük görev Cumhuriyetin ne olduğu iyi kavramak; birleştirici ve bütünleştirici özelliğini asla göz ardı etmeden, ihanet içerisinde olmayan hiç kimseyi ötekileştirmeden bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş görerek, özgürlük ve demokrasiyi anayasal sınırlar içerisinde yaşama ve yaşatma kararlılığı göstererek, farklılığımızı zenginliğimiz sayarak, ortak tarih ve kültür birliği oluşturmak ve güçlü bir Türkiye’nin inşasına katkıda bulunmaktır. Cumhuriyetimize, Devletimizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden şer odaklarına karşı devlet ve milletçe kararlı bir duruş sergilemektir. Ancak bu sayede Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin kazanımları sayesinde, bin yıllar içerisinde geliştirdiği milli kültürünü, inancıyla harmanlayıp cihan devletleri kurduğu köklü medeniyetini benimseyerek ve ona güvenerek ve ona inanarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hedef olarak gösterilen 2023, 2053 ve 2071 deflerine kararlı ve emin adımlarla ilerleyecek; inşallah bu sayede Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Türkiye Yüzyılı ve Türkün çağı olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Gururla Kutladığımız Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine emaneti olan Cumhuriyeti ve tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içerisinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ederek, tekrar Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarken sizleri, sevgi ve saygıyla selamlıyorum”
 İl Jandarma Komutanlığına bağlı Komandoların gösteri büyük beğeni topladı. Tören, okulların tören yürüyüşüyle sona erdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku