Niğde'nin üretimi dünya pazarında

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, ilimizin ihracat konusunda sevindirici haberlerin olduğu söyledi. Niğde’nin üretiminin dünyaya açıldığını söyleyen Baş, yaklaşık dünya üzerinde 25’den fazla ülkeye hem bitkisel hem de hayvansal ürünlerin ihracatının yapıldığının altını önemle çizdi.

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, hayvansal ve bitkisel ürünlerin dışında ana ürünlerinde ihracatını yapıldığını belirterek, “Niğde dünyaya açıldı. Ana ürünlerimizden elma, armut, patates, çilek, erik, nektarin, meyve suyu, ayva, nohut, yulaf, arpa gibi tüm ürünlerin direk üretim, gerek işlenmiş üretim olarak dünyada 25’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkeler Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Gürcistan, Irak, Kosova, Sırbistan, Suriye, Suudi Arabistan, Rusya, ABD, Slovenya, Hırvatistan, İspanya, Katar, Somali, Hindistan, Kıbrıs, Almanya, İngiltere, kanada, Cezayir ve Libya gibi ülkelere ilimizde üretilen ürünlerimizi ihraç ettik. İhracat rakamlarımızda giderek artış gösteriyor. Bunun temel sebeplerinden biri Niğde’de tarımsal alt yapıda, tarımsal sanayi dediğimiz alt yapıdaki eksikliklerin Bakanlığımız destekleriyle kırsal kalkınma kapsamında giderilmesiyle oluştu. Paketleme tesislerimiz, soğuk hava tesislerimiz, işleme tesislerimiz ve boylama tesislerimizin 2 yılda tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte yaptığımız ihracatlar artış gösterdi. Niğde’miz için çok büyük sevindirici sonuçlar elde ediyoruz, bu başarılar 2023 yılında da artarak devam edecektir. Niğde’de üretilen ürünlerin tanıtımı dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku