NİĞDE'NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI 'TEKNOPARK'

Niğde Teknopark’ın güncel durumu ile ilgili bilgi alan Üniversite yönetimi, projelerine devam eden firmaların projelerini yerinde incelediler.
Yeni Nesil ve Yerli Zirai İlaçlama Drone Projesi
Ziyaret kapsamında Pofly Havacılık Teknolojileri A.Ş.'ye yapılan ziyarette firma adına Ar-Ge Mühendisi Harun Varol yerli olarak Niğde Teknopark’ta Ar-Ge çalışmaları tamamlanan yeni nesil zirai ilaçlama droneları hakkında bilgi verdi. Üretimi yapılan 10, 16, 30 ve 50 litre kapasiteye sahip zirai ilaçlama dronelarının imalat süreci ve kullanım alanları ile kullanılan hassas konumlama teknolojileri ve insansız hava araçları üzerine devam eden özellikle savunma sanayi ile ilgili diğer projeler konusunda paylaşımlarda bulunuldu.
Alanında Ülkemizde Tek, Dünyada İkinci Dijital Nişangah Sistemi
Diğer bir ziyaret ise Armszr Ar-Ge firmasına gerçekleştirildi. Firmanın ürünlerinden Ak-Sight hakkında bilgi veren firma yetkilisi İbrahim Hamalaosmanoğlu, projenin Akdaş Silah A.Ş iş birliğinde tamamlandığını, yazılım vb. stratejik bileşenlerinin tamamen yerli ve milli olduğunu, 38/40mm bomba atar silah sistemlerinde kullanılan dijital bir nişangah sistemi olduğunu, aynı zamanda kullanıcıya atış sırasında kullanım kolaylığı sağlayan özellikleriyle ülkemizde tek, dünyada bu alanda ikinci ürün olduğunu belirtti.
Ak-Sight'ın geçtiğimiz aylarda “Ağırlaştırılmış Kalifikasyon Testlerini” başarıyla geçerek milli silahlar envanterine girdiğini ve Özel Kuvvetler tarafından kullanılmaya başlandığını ifade etti. Ayrıca firma tarafından yürütülen bir diğer projenin de İKAP ismini verdikleri KOSGEB destekli İnsansız Kara Aracı Platformu projesi olduğunu ve tamamlanası yakın olan bu projenin neticesinde üretilecek ürünün farklı kullanım özellikleriyle zorlu arazi şartlarında kullanılabileceğini aktardı. Ayrıca orta sınıf kara aracını içeren bu projenin çok yakında saha çalışmalarına başlanacağı bilgisi de verildi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku