Niğde, Melle Kardeşliği 25.Yılında

Belediye ve aileler tarafından Türk misafirperverliğiyle karşılanmışlardı. Bu ilişkiler sonucu Niğde’de Ayten Soylu başkanlığında Dostluk derneği Hür Türk kurularak dostluk pekiştirilmişti. İlerleyen yıllarda iki dernek Melle ve Niğde de uluslararası dostluk ve dostluğu gösteren toplantılar düzenlendi. Bu şekilde Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıyan ama, Türkleri tanımayan Alman dostlar böylece Türkleri ve Kapadokya bölgesinde yer alan Niğde’yi de tanıma fırsatı buldular. Melle ve Niğde’de çok samimi dostluklar oluşarak ön yargılar kırıldı pek çok projeye birlikte imza attılar. El ele, kalp kalbe sloganıyla başlayan dostluk böylelikle 30 yıl önce kurulmuş oldu.

31 Ağustos 1996 Kardeş şehir protokolü imzalanarak bu dostluk resmiyet kazandı. O zaman Melle Bürger Belediye Başkanı Clemens Schwertmann tarafından Çiçek ve Trac-ten Festivaline davet edilen Niğde Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Özmen imzaları atarak dostluk belgesini aldılar. Birçok etkinlikle şehir kardeşliği hep canlı tutuldu. İki şehrin de Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve meclis üyeleri karşılıklı ziyaretlerde bulundular. Niğde de Melle Parkı Melle de Grönenbergpark ta “Niğde-Platz” inşa edildi. Niğde dostluk derneğinin kurulması ve sonrasında bu derneğin aracılığı ile aileler arasında kültür ziyaretleri yapıldı.

Derneklerin karşılıklı aile değişimi yanında okul yöneticileri, öğretmenler, doktor, eczacı, mühendis gibi çeşitli meslek gruplarından da karşılıklı değişim programları yapılmıştır. Her yıl çeşitli okullardan öğrenci değişimi gerçekleştirilerek, gençlerin ufkunu açılmasına vesile olacak sanatsal etkinlikler eşliğinde birbirlerinin evinde misafir oldular akabinde sergiler ve konserler yapıldı. Örneğin Melle’de Prof. Dr. Arkan yönetimindeki Niğde Üniversitesi Orkestrası ve Niğde müzik okulu orkestrası birçok konser vermişlerdir.

Çocuk Esirgeme Kurumu’nda Alman öğrenciler aileler tarafından misafir edilerek staj yapmışlardır yine Melle’de de Türk öğrencilerin staj yapma imkanı oldu. Niğde Çocuk Yetiştirme Yurdundan başarılı öğrenciler Melle’de uluslararası kampa katılmışlardır. Dernek olarak ta Melle’de iki defa Türk haftası düzenlenip Niğde’nin kültürünü ve ürünlerini tanıttılar. Melle ve Niğde’de pek çok kez öğretmenler, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleriyle de paneller düzenlendi. Emniyet müdürleri ve personeli de şehirlerdeki polis çalışmalarını tanımak için Niğde ve Melle’de bir araya geldiler. Son olarak 2019 da Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve aileleri, Niğde dostluk dernek yöneticileri Melle Belediye Başkanı tarafından, Melle’nin 850. Kuruluş yıldönümü nedeniyle misafir edildiler ve çok samimi ilişkiler kuruldu. Ama pandemi nedeniyle Melle’den misafirlerimiz gelemedi umut ederiz ki pandemiden sonra kaldığımız yerden dostluk ve kardeşliğe devam ederiz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku