Niğde Köydes Projelerinde Türkiye Birincisi!

Toplantıda konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek 2020 yılında İl Genel Meclisinde alınan kararlar ve bu kararlar çerçevesinde yapılan hizmetlere değinerek 2020 yılının sonunda Niğde İl Özel İdare’nin yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’de ilk üçte yer aldığını belirterek KÖYDES projesinde bakanlığa bildirilen projeleri zamanında bitirerek Türkiye sıralamasında birinci olma başarısı gösterdiğini belirtti.

Niğde genelinde 2020 yılında 45 milyon 240 bin yaklaşık maliyetli yol projeleri hayata geçirildi.

Tarımsal alanda yeraltı sulama, yerüstü sulama ve sulama göletleri olarak toplam 14 adet projenin 2020 yılında gerçekleştiğini belirten Vali Yılmaz, "Bu projelerle ilimizde 971 hektar alan sulamaya açılmıştır. 2020 yılında tarımsal hizmetler alanında 9 milyon 570 bin lirası KOP kaynaklı olmak üzere toplamda 11 milyon 570 bin lira harcandı. İçme suyu alanında 2020 yılında 12 milyon lira harcanarak 16 adet proje tamamlandı. Kanalizasyon ve doğal arıtma hizmetlerinde ise geçtiğimiz yıl 2 milyon 100 bin TL harcanarak 1 adet kanalizasyon projesi ile toplamda 5 adet doğal arıtma tesisi tamamlanarak ve hizmete açıldı. Üstyapı ve yatırım inşaat alanlarında ise 63 adet halı saha, 42 adet basketbol ve voleybol sahası yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. 2020 yılında 42 köyümüze içme suyu motopompalarına güneş enerji panelleri konuldu. 150.000 metrekare kilitli parke taşı döşenmesi tamamlandı."dedi.

2020 yılı değerlendirmesi dahilinde diğer yapılan işler:

- Bor İlçemize Öğretmenevi,

- Güllüce Gül Baba Kültür Evi Projesi,

- 3. ve 4. Etap Yeraltı Oyma Depo Yapım İşi,

- 2 adet Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Yapım İşi,

- Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Tesis Yapım İşi,

- Yeşilburç Köyü 40.000 m2 Lavanta Bitkisi Ekimi,

- Çiftlik Ketençimen Kayak Merkezi Alt Yapı ve Sosyal Tesisi ve Kapalı Yürüyen Bant Yapım İşleri,

- Niğde Çiftlik Azatlı İlçesinde 108 Ada 17 Parselde Dükkân yapım işi ile Çiftehan köyü peyzaj ve çevre düzenleme projeleri yapılan işler arasında yer almaktadır.

Bu projelerin gerçekleşmesinde toplam 26 milyon lira harcanmıştır.

Ayrıca kültür ve sosyal hizmetler alanında ise;

- İlimizdeki Şehit Mezarlıklarının tamamı yenilenmiştir.

- Niğde Yeşilburç Kilise Camiinin Restorasyon Projesi 1. Etap Yapımı ve Geleneksel hale gelmiş olan helva şenlikleri için Sosyal Tesis Onarımı ve Peyzaj çalışmaları tamamlanmıştır.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; "Yapılan hizmet ve yatırımlar sonucunda 2020 yılında 103 milyonluk bütçemizin ve tahsisli gelen KÖYDES ve KOP ödeneklerinin yüzde 70’i yatırım giderlerine, yüzde 10’u personel giderlerine, yüzde 20’si ise cari giderlere harcandı. İl Özel İdaremiz, 2020 yılında kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam ve refah düzeyini artırmak için elindeki imkânların fazlasını oluşturarak önemli hizmetler hayata geçirmek için yoğun gayret sarf etti. İl Özel İdaremiz, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında Meclis Üyelerimizin birlik ve beraberlik içerinde aldığı kararlar sayesinde halkımıza hizmet götürmeye devam edecektir." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku