Niğde'de konut satışı düşüşte!

 Alınan verilere göre; Niğde aynı yılın bir önceki ayı olan ocak ayında 391 adet konut satarken Şubat ayına gelindiğinde ise bu satış rakamı 362’ye geriledi. Bölge illerinden Kırıkkale'de ise 2023 Şubat ayında 505 konut satılırken, Aksaray’da, 463 konut, Nevşehir'de 206 konut ve Kırşehir'de 301 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara ise sadece bu dönemin Şubat ayında 3 bin 350 adet konut satışı gerçekleştiği ise veriler arasında yer aldı. 
GÜVENLİ İL LİSTESİND OLAN NİĞDE’YE YABANCI GELİR Mİ? 
Niğde’de kaç yabancının konut edindiği henüz bilinmez iken depremlerin ardından güvenli iller listesine giren Niğde’de artan konut fiyatları bir yana yabancı talebinin artıp artacağı ise henüz bilinmiyor. Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Konut satışlarında İstanbul 14 bin 980 konut satışı ve %18,7 ile en yüksek paya sahip oldu.
 Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 235 konut satışı ve %10,3 pay ile Ankara, 5 bin 31 konut satışı ve %6,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 16 konut ile Hakkari, 30 konut ile Ardahan ve 47 konut ile Tunceli oldu. KONUT SATIŞLARI YÜZDE 4.4 AZALDI Konut satışları Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,4 azalışla 177 bin 739 olarak gerçekleşti. 
Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,8 azalarak 23 bin 476 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı %29,3 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,1 azalışla 51 bin 8 olarak gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku