Niğde'de Deneyap Teknoloji Atölyeleri Bilim Şenliği düzenlendi.

Deneyap Teknoloji Atölyesi eğitmeni Erkan Agan, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilerin 11 farklı başlıkta 3 yıl eğitim alacağını belirtti.

160 öğrencinin Deneyap Teknoloji atölyelerinde eğitim aldığını belirten Agan," Öğrencilerimiz Atölyelere sınavla alınıyor. Amacımız öğrencilerin hem bilişsel hem de el becerilerini geliştirmek, yaptıkları ve geliştirdikleri projelerle üretime katkı sağlamaları noktasında onlara yardımcı olmaktır. Şuanda 12 haftalık tasarım ve üretim bölümümüz bitti, onun sergisini yapıyoruz. Ardından öğrenciler Robotik ve kodlama eğitimi alacaklar." dedi.

Engelli bireyler için engelsiz otobüsler projesi yaptıklarını anlatan Azra Saadet Eryaman ise "Otobüsümüzde engelli bireyler için engelli rampamız var. Yine görme engelli bireylerimiz için iç bölümde kabartmalı yollar yaptık. Amacımız, engelli bireylerin kimseden yardım almadan otobüslerde yolculuk yapabilmesini sağlamak.  " diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku