Niğde'de 508 kişi TYP kapsamında çalışıyor

Niğde İŞKUR Müdürlüğünden elde edilen verilere göre; İlimizde kısa adı TYP olan Toplum Yararına Programlar kapsamında 9 farklı programda 508 kişi çalışıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan kişiler 6 ve 3 aylık zaman dilimlerinde iş gücüne katılıyorlar.

5 ilçe ve merkezde toplam 508 kişi çalışıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde geçici olarak istihdam edilen kişilerin çalışma süreleri 2023 yılının Haziran ayı sonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çalışanların çalışma süreleri ise yine 2023 yılının Ağustos ayı sonunda bitiyor. Niğde'de TYP kapsamında 5 ilçe ve merkezde toplam 508 kişi çalışıyor.

Niğde İŞKUR Müdürlüğü tarafından yeni TYP alımlarının henüz olmadığı açıklandı.

TYP Nedir?

TYP yani toplum yararına programlar, afet, acil durum, salgın gibi dönemlerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplinlerinden uzaklaşmamalarını sağlamak amacıyla başlatılan bir programdır.

Nasıl TYP'li olunur ?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (Açık öğretim öğrencileri hariç).

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku