Niğde Belediyesi Hızır gibi yetişti

Adıyaman’da adeta orta ölçekli bir ilçe belediyesi kurarak afetzedelerin imdadına yetişen Niğde Belediyesine ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e depremzedeler, “Hızır gibi yetiştiniz” diyerek teşekkür etti.

Niğde Belediyesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 2 büyük depremle sarsılan afet bölgesinde, arama- kurtarma ve yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihinden itibaren Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in talimatıyla hemen organize olan Niğde Belediyesi, oluşturduğu arama kurtarma ve yardım ekipleri, depremden etkilenen illere sevk edildi.

BAŞKAN ÖZDEMİR, ADIYAMAN’DA KOORDİNASYONU SAĞLADI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de 30 kişilik ayrı bir ekiple, depremden etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’a giderek, burada oluşturulan lojistik merkezinde, arama kurtarma ve yardım çalışmalarını koordine edip, zaman zaman da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

İŞ MAKİNELERİ VE KURTARMA ARAÇLARI AFET BÖLGESİNDE

Adıyaman’ın yanı sıra Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Osmaniye ve Malatya’ya da ekip ve yardım gönderen Niğde Belediyesi bu illerde toplam 14 kurtarma aracı, 8 iş makinesi, 12 cenaze aracı ve cenaze yıkama aracı, 2 temizlik aracı, 2 minibüs, 2 hizmet aracı, 2 arazöz, 1 konteyner ve 1 aşevi aracı görevlendirdi.

Niğde Belediyesi bünyesindeki, 105 personel ve 25 operatör ile 109 şoför hem yardımların afet bölgesine ulaştırılmasında hem de arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, yardımların dağıtılmasında görev aldı.

74 TIR YARDIM

Ayrıca Niğde Belediyesi’nin organize ettiği yardım kampanyası kapsamında 74 tır yardım afet bölgesine ulaştırıldı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in bir hafta süreyle kurulan lojistik merkezinde yardım çalışmalarını koordine ettiği Adıyaman’da ise Niğde Belediyesi adeta orta ölçekli bir ilçe belediyesi kurdu.

Niğde Belediyesi, Adıyaman’da ayrıca gıda, su, battaniye, giyecek malzemesi, ısıtıcı, mama ve ilaçtan oluşan 44 tır, kurtarma malzemelerinden oluşan 4 tır, odun-kömür ve sobadan oluşan 2 tır olmak üzere toplam 50 tır yardım malzemesi dağıttı.

8 operatörün görev aldığı 4 vinç, 35 personelin görev aldığı 10 kurtarma aracı, cenaze araçları ve cenaze yıkama aracı, 13 itfaiye ekibi, 25 aşevi personelinin görev aldığı aşevi aracı ve minibüs, 6 personelin görevlendirildiği 2 temizlik aracı, 4 personelli 2 arazöz ve 1 adet konteyner tuvalet yine Adıyaman ilinde depremzedelerin hizmetine sunuldu.

NİĞDE BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI DA UNUTMADI

Niğde Belediyesi depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihinden itibaren deprem bölgesine ekmek ulaşımı da sağladı. Niğde Belediyesi’nin Modern Ekmek Fabrikasında üretilen glütensiz ekmekler de yine depremzede çölyak hastalarına ulaştırıldı.

ADIYAMANLI DEPREMZEDELERDEN BAŞKAN ÖZDEMİR’E TEŞEKKÜR

Niğde Belediyesi ekiplerinin insan üstü gayretiyle deprem bölgesindeki afetzedelerin yardımına koşması, başta Adıyamanlı depremzedeler olmak üzere afet bölgesindeki tüm illerde taktirle karşılandı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e her fırsatta teşekkür eden Adıyamanlı depremzedeler, “Niğde Belediyesi ve Niğde halkı, imdadımıza Hızır gibi yetişti. Ülkemizin dört bir yanından yardıma gelen tüm vatandaşlarımıza ve özellikle Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e ve Niğde Belediyesine teşekkür ediyoruz” dediler.

DEPREMZEDELERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren Adıyaman’daki ekibin başında bir hafta süreyle kalan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Allah bir daha ülkemize böyle bir felaket yaşatmasın. Niğde de depremin hissedildiği illerden biri olmasına rağmen çok şükür yıkım olmadığı için biz Niğde Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı deprem bölgesine seferber ettik. Başlattığımız kampanya kapsamında toplanan yardımları tırlarla bölgeye ulaştırıp, bu yardımların düzenli bir şekilde depremzedelere ulaştırılmasını sağladık. Adıyaman ile birlikte 7 ilde arama kurtarma ekipleri oluşturduk. Adıyaman’da ise adeta orta ölçekli bir ilçe belediyesi kurarak, depremzedelerin ısınma, yiyecek, barınma ihtiyaçlarını karşıladık. Temizlik hizmetleriyle, yardım hizmetleriyle, kurduğumuz aşevi ile depremzedelerin hizmetinde olduk ve olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE, NİĞDE’YE GELEN DEPREMZEDE AİLELERİN DE YANINDA

Bu arada Niğde Belediyesi Niğde’ye gelen 1596 kişilik 177 depremzede aileye, kıyafet, gıda, ayakkabı, bebek bezi, mama, battaniye, ısıtıcı, soba, tüp, odun-kömür, hijyen seti, yogan, yastık, bebek kiti, bebek arabası, puset yardımı yaptı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku