Nevşehir Valisi Biçerdöver Kullandı!

Niğde'nin komşusu Nevşehir'de tarım ve hayvancılıkla ilgili sürdürülen projeler kapsamında gerçekleşen etkinliklerden biri gerçekleştirildi.

Hüseyinbey cinsi yerli ve milli buğdayın hasatı için tören düzenlendi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "Toplumların tam olarak bağımsız olabilmesi ekonomik bağımsızlığı ile mümkündür. Ekonomik bağımsızlığın temelide tarım ve sanayi ile mümkündür. Tarımdaki en büyük bağımsızlığı sağlayacak olan şeyde yerli ve milli tohumlarla ihraç edecek ürünler yetiştirerek yapılacaktır. Geleneksel tohumlara ve yerli ürünlere sahip çıkmak ve aynı zamanda da alternatif ürünler yetiştirmekte gelişen dünya ile mücadele etmek anlamında çok önemli" vurgusu yaptı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Derinkuyu ilçesinde gerçekleşen törendeki konuşmanın ardından "Tarla Günü" etkinliğinde tamamen yerli ve milli olan Hüseyinbey cinsi buğdayın hasatını yapmak üzere biçerdövere binerek buğday hasatının startını verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku