Narlıgöl jeotermal sera projesi meclis gündeminde

Teksin Başkanlığında yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı. Geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup onaylanmasının ardından Gündemde bulunan, 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunup, oylanmasının ardından, Mülkiyeti I özel İdaresine ait İlimiz Merkez Kayırlı Köyü 184 Ada 46nolu (2.429,63 m') parselde kayıt Sellektör Binası, Değirmen, Lojman ve Arsası vasıflı taşınmazın Kayırlı Köy tüzel Kişiliği adına olan tahsisin kaldırılıp kaldırılmayacağı ve söz Konusu taşınmazın satışının yapıl yapılmayacağı konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu, İnceleme Araştırma Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve oylanması. Sonraki gündem maddesi olan, İlimiz Altunhisar ilçesi Yeşilyurt Köyü 2295nolu parselde yol amaçlı yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği ile ilgili imar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve oylanması. Ardından maddeler oylamaya sunularak karara bağlandı. Toplantı bir sonraki birleşim gün ve saatinin belirlenmesi ile tamamlandı.

Gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren, Narlı göle yapılacak olan Sera projesinde son durumun ne olduğunu ve buraya sera yapacak olan firmanın çalışmalara başlayıp başlamadığını ve bu firmaya ne kadarlık bir alan kiraya verildiği ile ilgili soru sordu.

İl Genel meclis Üyesi Tahsin Eren’in sorusunu cevaplayan Ali Nebol, Narlıgöl sera projesinde çalışmaların başladığını, hafriyat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, büyük bir ihtimalle tamamlayacaklar. Bizden de buranın yolunun düzeltilmesini istediler, bizde yatırımı bir görelim ondan sonra ne gerekiyorsa yaparız dedik. Şuanda yatırımlar başladı. Büyük bir ihtimalle yakında Narlıgöl de sera kurulumuna başlayacaklar. Firmaya ihtiyaca binayen sıcak su verilecek. Orada çıkan su saniyede yaklaşık 20 litre sıcak su çıkıyor ve bu suyu verirken hem su parasını alacağız kiralama parasıyla birlikte hem de sondaj işini firma yapacak. Sera işi büyük bir ihtimalle yakın bir zamanda kurulacak. 150 dönüm üzerine Narlıgö jeotermal sera kurulacak. Seracılık ilimizde de faaliyete geçecek” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku