Milli eğitim müdüründen 8. Sınıf öğrencilerine test kitapçığı

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan fasikül çalışmalarına çevrim içi erişim sağlayamayan 8. sınıf öğrenciler için Ölçme ve Değerlendirme ekibi tarafından hazırlanan test kitapçıklarını okul müdürlerine teslim etti.

Test kitapçığı hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Bu test kitapçığı LGS’ye hazırlık amacıyla hazırlanmıştır. Dolayısıyla kitaptaki soruların tamamı öğrencilerimizin sınavda sorumlu oldukları konularla ilgilidir. Kitapta; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerine ait testler vardır. Testler Talim Terbiye Kurulunun belirlediği müfredata uygun olarak ve daha önce yapılan sınavların ışığı altında hazırlanmıştır” dedi.

Sınava yaklaşık 6 ay kadar bir sürenin olduğunu hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, öğrencilere seslenerek; “ İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde motivasyonunuzu kaybetmeden sınava hazırlanırsanız başaracağınıza eminim. Sizlere bu test kitapçığının hazırlanmasında emeği çok olan Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibine teşekkür eder bu kitaptan en üst seviyede yararlanmanızı ve başarılı bir sınav geçirmenizi dilerim.” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku