Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Göncü yaptığı açıklamada, “Niğde’miz aydınlar şehri olarak bilinir ve okuryazar oranı Niğde'de Türkiye geneline bakıldığında üst sıralardaydı” dedi.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, 28 Mart-3 Nisan Kütüphane Haftası nedeniyle basın mensuplarına açıklamada bulundu. 1960 ve 1970'lerde bu son yıllardaki okuma yazama oranında Niğde'nin 38.sıraya gerilediğini söyleyen Göncü, Şehrimiz bir üniversite şehri, bir aydınlar şehri. Bu şehirde kitap okumayı seven ciddi bir kitle var ve Mart ayının son haftası ülke genelinde kütüphane haftası olarak kutlanıyor. Pazartesi günü saat 11:00 ‘da başlayacak olacak kitap sergimiz ve ödül törenimiz olacak. Burada çok kitap okuyan yetişkin ve çocuk katagorisinde çeşitli ödüllerimiz olacak. Salı günü akşam saat 20:00'da şiir dinletimiz olacak. Çarşamba günü de 81 il aynı anda kitap okuma etkinliği düzenliyoruz. Şehrimizin nüfusu son 20 yılda hızla arttı. Şehrimiz için bu kütüphane yeterliydi fakat hızla artan nüfusu ve genç nüfusu yetersiz kalıyor. Bununla ilgili bir projemiz oldu, son olarak belediye ve Kütüphaneler Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ile bir ortak çalışma yürütüp pazar yerinde bulunan Rum Kilisesi’nin kütüphaneye çevrilmesi düşünülüyor. Bu şehrimiz için çok güzel olacak. Aynı zamanda belediyemizim kale projesinin bir parçası olacak” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku