Kurbanlık Fiyatları Cep Yakıyor

Son dönemde her sektörde artan fiyatlar karşısında kurbanlık fiyatlarında da geçen yıla oranla yüzde yüz oranında artış yaşandı. 

Kurban Bayramı’na yaklaşık 1 ay kala, Niğde genelinde hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar alıcı bekliyor. Satıcılar, enflasyon nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu bu nedenle vatandaşın kurbanlık almaktan çekindiğini söylüyorlar. 
Bu yıl kurban kesecek vatandaşların küçükbaşta 6 bin ile 7 bin 500 lira, büyükbaşta ise 60 bin – 70 bin lira arasında bir miktarı gözden çıkarması gerekiyor. Et fiyatlarının önlenemez yükselişi kurbanlık fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Son aylarda et fiyatlarındaki önlenemez yükseliş kurbanlık fiyatlarını da etkiliyor. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklarda yüzde yüzü geçen fiyat artışı, kurbanlık almayı planlayan vatandaşları yeniden planlama yapmaya yöneltti. 

KÜÇÜKBAŞ 7 BİN, BÜYÜKBAŞ 70 BİN TL
Geçen yıl ortalama 3 bin – 3 bin 500 liradan satılan koçlar bu yıl 7 bin 500 liraya çıkarken, 2 bin 500 – 3 bin TL’den satılan koyunlar ise bu yıl 6 bin – 6 bin 500 liraya ulaştığı Niğde’de büyükbaş hayvanların yanına bile yaklaşılamıyor. Geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde 15 bin – 30 bin liradan satılan büyükbaş kurbanlıklar bu yıl 60 bin – 70 bin liraya kadar yükselirken, kurbanlık hisseleri ise 10 bin TL – 15 bin TL’den başlıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku