Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin kolluk güçleri tarafından alındığını belirtti. Konu ile ilgili olarak Valimiz Sayın Mustafa Koç; “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı süresince güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, meydana gelebilecek olan trafik kazalarını ve asayiş olaylarını en aza indirmek amacıyla ilimiz genelinde emniyet ve jandarma ekiplerimizin 07-18 Temmuz tarihleri arasında denetim, kontrol ve tedbirlerini artırdık. Niğde il merkezinde emniyet teşkilatımız 923 personel ve 370 ekiple, jandarma teşkilatımız ise 350 personel ve 140 tim olarak kırsalda görevlerini hassas bir biçimde yürütecekler.   İlimizde faaliyet gösteren mobese kameraları ve drone ile yapılan denetimlerde özellikle emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu ile görüşme gibi kural ihlalleri üzerinde denetimler sıklaştırılacaktır.

Kurban hayvanlarının nakilleri esnasında ve kurban satış yerlerinde meydana gelebilecek hayvan hırsızlıklarına karşı kolluk personelimiz sivil uygulamalarda bulunacaktır. Nakit para akışının yoğun olduğu değerlendirilen kurban satış yerlerinde yankesicilik, tırnakçılık, dolandırıcılık gibi olaylara karşı sivil ekipler/timler kurulmak suretiyle vatandaşlarımızın güven içerisinde alışveriş yapmaları sağlanacaktır.  Araç trafiğiyle birlikte yaya trafiğinin de yoğunlaşacağı kurban satış/kesim alanları, şehitliklerde, mezarlıklarda, piknik/mesire alanlarında kamu düzenini artıracak şekilde ilave trafik/asayiş tedbirleri kolluk güçlerimiz tarafından alınmıştır. Bizim tüm gayemiz bayram boyunca milletimizin huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri, ilimize sıla-i rahim için gelen misafirlerimizi ise güven içerisinde tekrar geldikleri yerlere uğurlamaktır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini yerine getirirken dikkatli olmalarını ve küçük de olsa yaralanmalara meydan verilmemesini temenni ediyorum” dedi.(

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku