Kop'tan 5 milyonluk destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Niğde Valiliği arasında yeni bir protokol anlaşması daha imzalandı. Konya’da gerçekleşen törende, Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ile KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin’in imzasıyla KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylanmış oldu. KOP KÖSİP 2021 Yılı Mali Destek Programı kapsamında KOP İdaresi tarafından desteklenen 12 projeye karşılık toplam 19 Milyon 935 Bin TL ödenek Niğde iline tahsis edilmiş olurken, 740 hektar alanın modern sulama sistemlerine kavuşturulması planlanıyor.

Tahsis edilen ödeneklerle: gölet, bend vb. yapılarla yeni sulama alanları açılması ve eski sulama tesislerinin rehabilitasyonu için 135 proje hayata geçirilmiş olup yaklaşık 16 bin hektar alan tasarruflu su kullanımını sağlayan modern tesislere; bunun yanı sıra 17 adette mera hayvancılığına yönelik, hayvan içme suyu depolaması ve tesislerine kavuşturulmuş oldu.

Öte yandan yer altı suyu kooperatiflerinin enerji verimliliğini artırmak için Yeraltı Sularında Su ve Enerji Revizyonu Projesi kapsamında Niğde’ye 900 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku