'Kop Okur Dostu Okul Projesi”nin Açılış Etkinliği Gerçekleştirildi

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve yoğun ilgi ile takip edilen etkinlik, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Halil İbrahim Tongur’un, ortak teması “okuma kültürü edinmenin önemi” olan açılış konuşmalarıyla başladı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Karyapmış olduğu açılış konuşmasında, anne-baba ve eğitimcilere dönük gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Rektör açıklamalarını,“Proje ve eğitim etkinliklerimizi pandemi koşullarına rağmen ve geri kalmadan sürdürmemiz gerekiyor. Okuma kültürünün geliştirilmesinde Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin özellikle gençlerle ve çocuklarla yarın, öğretmenlik döneminde çok sıkı bir iletişimleri olacak. Bu konuda hem kendilerini pedagojik olarak yetiştirmeleri ve bu elde ettikleri becerileri de öğretmenlik dönemlerinde gençlere sunmaları büyük önem arz ediyor. Prof. Dr. Sedat Sever hocamıza, etkinliği düzenleyen hocalarımıza, katılan velilerimize ve öğrencilerimize de teşekkür ediyorum”sözlerini kullanarak sonlandırdı.

Etkinlikte, proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci de “KOP Okur Dostu Okul (KOP-ODO) Projesi” hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Sever ise konuşmasında, çocukların okumaya yönelmesini destekleyecek ne tür çalışmalar yapılabileceği ve çocuklara okumanın nasıl sevdirileceği gibi pek çok konuda katılımcılar ile tecrübelerini paylaştı. Çocukların yazılı kültürle barışık kılınmasının ve okuma kültürü kazanmalarının, demokratik kültür bilinci edinmiş bireyler olarak yetişmelerinde çok önemli bir nitelik olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Sedat Sever konuşmasının devamında, nitelikli çocuk kitapları eşliğinde bu becerinin nasıl kazandırılabileceğine dönük açıklamalarda bulunarak sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku