Kızılay'dan 2 Bin Üniversite Öğrencisine Kıyafet Yardımı

Türk Kızılay’ı Türkiye genelinde 32. butiğini Niğde’de açtıklarını ve öğrencilere burada yardımda bulunduklarını ifade eden Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, Bugüne kadar toplamda 2 bin öğrenciyi giydirerek kıyafet ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Niğde Ömer Halisdemir üniversitesindeki açtıkları butik hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemal Gençoğlu, ‘‘ Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde bulunan Kızılay’ımızın Butiğindeyiz. 2 buçuk yıldır Kızılay Şube Başkanlığımız süreci içerisinde 2 binden fazla üniversite öğrencisine bu Kızılay butiğimizde öğrencilerimizi giydirmede bulunduk. Pandemi öncesinde de giydirme yapmıştık. Şuanda da üniversitemizin açılmasıyla birlikte giydirmeye devam ediyoruz. Allah kısmet ederse vize sınavlarından sonrada giydirmelere de devam edeceğiz. Bu butiğimiz Türkiye genelindeki 32. Butiğimizdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemizde çok iyi bir butik açmış olduk. Her dönem öğrencilerimiz gelir. Gerek mont, gerek kot pantolon gerekse ayakkabı gibi ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.’’ Dedi.

Öğrenciler Butikten Nasıl Faydalanabilir?

Öğrencilerimiz bu butikten faydalanabilmeleri için önce kendi öğrenci işlerine giderek başvuru yapmaları gerektiğini ifade eden Başkan Gençoğlu, ‘‘Başvuruları rektörlüğe gittikten sonrada bize liste halinde geliyor. Bizde uygun zamanlarda öğrencilerimizin kıyafet giydirmelerini yapıyoruz. Butiğimiz Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesinin içerisinde kulüplerin bulunduğu binanın hemen içerisinde bulunan binana içerinde yer alıyor. Kıyafet giydirme kriterimiz ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bütün öğrencilerimiz için geçerlidir. Merkezde bulunan şubemizin altında da bir butiğimiz var. Burada da gerek kıyafet giydirme gerekse gıda yardımında da bulunuyoruz.  İhtiyaç sahibi bir insan şubemize kimliği ile geldiğinde gerek gıda gerekse kıyafet gibi bütün yardımlarda bulunuyoruz. Bağış yapmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız bizimle iletişime geçerek veren el ile alan el arasında bir köprü görevi kurmaya çalışıyoruz.’’ Diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku