Kadın avukatlar 8 Mart günü deprem bölgesinde

Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi kadın avukatlar 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle İskenderun Hatay da çadır kenti ziyaret etti ve hijyen kiti dağıttılar. Komisyon üyesi avukatlar deprem bölgesindeki yardım faaliyetleri hakkında ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İnsanlık tarihine geçen emsalsiz dayanışmamızdır

Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına açıklama yapan,Komisyon Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Özge Uğurlu, “Öncelikle ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ülkece geçtiğimiz bu zor günlerde ortaya çıkan acı tabloya rağmen, hâlâ ayakta durabilmemizi sağlayan, bizi bu ülkenin bir parçası olmakla gururlandıran, insanlık tarihine geçen emsalsiz dayanışmamızdır. Bu dayanışma bilinciyle şu ana kadar depremden etkilenen vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın yanında olmak, yaralarını sarabilmek için Kahramanmaraş ve Adıyaman’da olduk.” İfadelerine yer verdi.

Avukat Uğurlu açıklamanın devamında “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.  Kadın mücadelesinin özgürlük, eşitlik, demokrasi ve yaşam mücadelesi olması sebebiyle dünyanın dört bir tarafında çeşitli nedenlerle bu mücadele içerisinde olan kadınlarımızı yürekten destekliyoruz. Günün anlam ve önemi sebebiyle Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak depremden etkilenen kadınlarımıza da destek olmak amacıyla ve yanlarında olduğumuzu htirmek için bugün de Hatay İskenderun’dayız. Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve gönüllü meslektaşlarımız ile deprem bölgesinde ki meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza yardım sağlamak adına tüm bu çalışmalarımızın devam edeceğini, mücadele içerisinde bulunan kadınlarımızın mücadelelerinin zaferle sonuçlanması için yanında olacağımızı, bundan sonra ki süreçte de aynı özveri ve samimiyetle hareket edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” İfadelerine yer verdi.(İsmail Ok)


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yaz Kur'an Kurslarında Detaylar Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 2024 Yılı Yaz Kur'an kurslarına ilişkin uygulama...

Haberi Oku