İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplandı

Niğde Valiliği Koordinesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantının açılış konuşmasında Şimşek, “İlgili kurumlarımızla, STK’larımız ve hayvansever vatandaşlarımızla birlikte sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasına yönelik çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldik.  Yine son günlerde gündeme gelen özellikle tehlikeli türlerin insan sağlık ve güvenliği açısından tehlike oluşturması nedeniyle bu türlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili talimatları ve bakanlıklarımızın yayımladıkları genelgeler doğrultusunda sizlerin de görüşlerine başvurarak alınması gereken tedbirler ve üzerimize düşen sorumlulukların yerine getirilmesi noktasında gerekli kararları alacağız.

Amacımız, sokakta yaşayan hayvanların insanlarımıza zarar vermeden  yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasıdır. İlimizi de bu konuda daha iyi bir şehir haline getirmek için  elimizden geleni yapacağız. Bu hayvanların en iyi şekilde yaşayabilmesi için tüm çabamızı göstereceğiz” dedi.

Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Özer’in sunumuyla devam eden toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirmeleriyle ve tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerin görüşülmesi ile son buldu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku