Haçiko'dan sokak hayvanlarının zehirlenmesiyle ilgili suç duyurusu

HAÇİKO Derneği olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını aktaran İl Temsilcisi Mehtap Özdemir, böyle olayların bir daha yaşanmaması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Özdemir, yaptığı açıklamada; “20 Mart 2023 tarihinde meydana gelmiş olan sokak hayvanlarına yönelik bilinçli ve sistematik zehirleme vakalarının devamlı ihbarı geldiği halde ilk defa görüntüleri elimize ulaştı ve maalesef ki bu görüntüleri çekenlerden bir kısmı çocuk olmakla beraber bu vahşete maruz kalmış oldular. Görüntüler elimize ulaştığı an yerel hayvan koruma görevlisi Bengü Berkman tarafından emniyet ve jandarma bilgilendirilmiş fakat zehirlenme vakalarının ilk 6 saatinin çok önem arz ediyor olması göz ardı edilerek gerekli işlem yapılmayarak, olayın üstünden günler geçmesine ve olay yerinin gerçekliğini kaybetmesine sebep olunmuştur. Bu durumun kabul edilmesi mümkün olmadığı için sosyal medyada paylaşımlar yapılıp gerekli ses çıktıktan sonra 24 Mart 2023 tarihinde kurumlar harekete geçmiş ve soruşturma başlatmışlardır. Bizler de Haçiko Derneği olarak bu işin peşini bırakmayarak gerekli başvurularımızı yaparak bu ve bundan önceki olayların bir daha yaşanmaması için bu olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku