Gürer, Çiftlik Devlet Hastanesi doktor bekliyor 

Gürer, ayrıca Çiftlik ilçesine kadın hastalıkları ve doğum bölümüne doktor ataması yapılıp yapılmayacağının da açıklanasını istedi. 

BAKAN KOCA YANIT VERDİ 

Önergeyi yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Niğde Çiftlik İlçe Devlet Hastanesi 25 yataklı El Grubu Entegre hastane olup 9 tabip, 2 iç hastalıkları uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile 2 aile hekimliği uzmanı görev yapmaktadır” dedi. 

Bakan Koca, “Bakanlığımız insan kaynakları planlaması ilgili kurumlarca Bakanlığımıza ihdas edilen kadro/pozisyon sayısına göre, sağlık personeline ihtiyacın en üst düzeyde olduğu unvandan başlamak üzere sağlık hizmetlerinde optimum faydayı sağlayacak şekilde ihtiyaçlarımız doğrultusunda yapılmaktadır” açıklamasında bulundu. 

DÂHİLİYE UZMANI MERKEZE ALINDI

Önerge sahibi Gürer ise kadro olmasına rağmen atama yapılmadığını ifade ederek, “1 dahiliye doktoru bulunmakta olup bu doktor da geçici görevle Niğde Merkez'e alınmıştır. Kalp hastaları, astım hastaları, kolesterol hastaları ilaç temininde sorunlar yaşamaktadırlar. İlçede bulunan hastanede, doktor kadrosundaki eksikliklerinin giderilmesi ve hastaların Niğde Merkeze gitmeden raporlarını yenileyerek tüm ilaçlarını yazdırabilecekleri doktor kadrosunun oluşturulması için gerekli atamalar ne zaman yapılacaktır?” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku