Gürer: '1 milyona yakın  sürücü ehliyet affı bekliyor”

1 milyona yakın kişinin çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulduğunu belirten Gürer, “İnsan canına kastetmemiş olanların ehliyetleri bir defaya mahsus iade edilmelidir” dedi. 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha öce Kanun Teklifi olarak, TBMM Başkanlığına sunduğu ehliyet affı konusunu, bu kez Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yeniden dile getirdi. 

Ülkemizde 1 milyona yakın kişinin bir nedenle ehliyetine el konulduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “İnsan canına kastetmiş olanların dışında ihlal nedeniyle ehliyetine el konanlara bir kereye mahsus af çıkarılmalıdır; bu nedenle kanun teklifi de verdim” dedi. Özellikle ülkemizdeki ekonomik kriz ve pandemi sürecinde şoför olarak çalışan esnaflardan ihlal nedeniyle ehliyeti alınanların ciddi olarak mağdur durumda olduğunu belirten Gürer, “Bu anlamda maddi cezalar zaten ödenmiş ve kesilmiştir. Ehliyetlerin insan canına kastetmeyenlere iade edilmesi ve bu anlamda bir çalışma yapılması ihtiyaçtır. Ehliyet affı kanun teklifim Mecliste komisyondadır. Değerlendirilerek bir an önce gündeme alınmasını, ehliyet affı bekleyenlerin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyorum” diye konuştu. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku