Gençlik Kampları Başvuruları Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kapları için 16 Mayıs 2023 tarihinde başlayan başvurular 16 Haziran 2023 tarihinde sona eriyor. 

Niğde İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı yaz dönemi gençlik kaplarına 12 ve 25 yaş aralığındaki tüm gençlerin başvuru yapabileceklerini belirtilerek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen gençlik kapları için başvurular 16 Mayıs 2023 tarihinde başladı. Deniz, doğa ve çadır kamplarımızda çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde unutamayacağınız bir dönem yaşamak ve birbirinden güzel hikayeler biriktirmeniz için son başvuru tarihi 16 Haziran 2023’dür. 

Kaplarımız ücretsiz olup, katılacakların ulaşım dahil tüm ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Ayrıca katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecektir. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücreti bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. 

Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi (Deniz) ve Yeşil (Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecektir. Kamplara 12 ve 25 yaş aralığındaki tüm gençler başvuru yapabilecektir. 

Kamp başvurularını değerlendirmesinde, aile aylık net geliri 8 bin 506 TL’nin altında olanlara, bakanlığımıza bağlı gençlik merkezlerine üye olanlara, eğitim hayatında başarılı olduğunu belgeleyenlere, kamplarımıza katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara öncelik tanınacaktır. Ayrıca şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecektir. 
Yukarıda belirtilen hususlar dahilinde katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecek olup belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.
Gençlik Kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.
Başvurular 16 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden veya E-Devlet aracılığı ile elektronik başvuru yoluyla yapılabilecektir.
Gençlik kampları hakkında bilgi almak için https://genclikkaplari.gsb.gov.tr adresini ziyaret edebilir, başvurular ile ilgili merak ettiğiniz sorulara cevap alabilmek için en yakın Gençlik Merkezine başvurabilirsiniz” şeklinde açıklamada bulunuldu. 


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku