EYT'liler ilk maaşlarını almaya başlıyor

EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerindeki telaşı devam ediyor. Müdürlüklerde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi sürüyor. EYT kapsamında ülke genelinde 2 milyon 250 bin sigortalının emeklilik başvurusu yapmasının beklendiği SGK müdürlüklerinde, rakam 1,5 milyona yaklaştı. Niğde’de ise 13 Nisan itibarıyla 5 bin 930 civarında başvurunun yüzde 28 oranında aylık bağlama işlemi gerçekleştirildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanunu kapsamında emekliliği hak edenlerin maaşlarının bağlanmaya başlandığını belirten Niğde SGK İl Müdürü Nail Van; “ EYT Kanun kapsamında da 3 Mart 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren kanun kapsamında Niğde SGK il müdürlüğü olarak 12 Nisan itibariyle toplam Bin 661 kişiye aylık bağladık. Müracaatların başladığı tarihten bugüne kadar toplam müracaat sayımız 5 bin 930’dur. Şu andaki bağladığımız aylık yüzde 28 oranında ama süratle aylıklarımızı, hiçbir sigortalımızı mağdur etmemek üzere çalışmalarımız özveriyle devam etmektedir” dedi.

EYT’LİLER İLK MAAŞLARINI ALMAYA BAŞLADILAR

EYT kanunu kapsamında emekliliği hak edenlerin ve müracaatları sonuçlanan emekliler ilk maaşlarını almaya başladığını ifade eden İl Müdürü Van; “ 7438 sayılı EYT kanun kapsamında 3 Mart 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. O tarihten itibaren gerek vatandaşlarımızdan gerek şahsi başvurular ve e-Devlet üzerinden yapılan başvurulara göre 3 Mart 2023 tarihinden itibaren aylıklarını bağlamaya başladık ve bunların Mart ayında müracaat eden sigorta aylık başvuru tarihleri 1 Nisan 2023 bunlar da bağlanan sigortalarımızın aylıkları bugünden itibaren aylıklarını almaya başlayacaklar. Bugünden itibaren 4A, 4B, ve 4C Emekli Sandığı kapsamında olanların aylıkları ve ikramiyeli yani bayram ikramiyelerini alabileceklerdir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku