Esnaftan, Göncü'ye Bor'da Tarihi Ayağa Kaldıralım Çağrısı

Niğde Kültür Müdürlüğüne Alper Lütfi Göncü’nün atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bor’lu esnaflar Kültür Müdürü Göncü’nün bu binalara el atmasını umduklarını belirterek, "Ara ara bu binalara fotoğraf çekinmeye ve bakmaya gelen kişiler oluyor. Geçtiğimiz aylarda dronla görüntüsünü aldılar bakan beye ileteceklerini söylediler ama kimseden ses seda bir daha çıkmadı. Burası Papazın evi olarak biliniyor ve sit alanı fakat gördüğünüz gibi çöplüğe döndü. Biz bazen temizliyoruz ama kimler atıyor bu çöpleri bulamıyoruz. Bazen buraya üniversiteden mimarlık öğrencileri geliyor bir şeyler çizip gidiyorlar. Burada lahit var, sütunlar var bunlar başka bir ülkede olsa korunurdu fakat bizim Niğde’de bu tür binalar sahipsiz kalıyor maalesef. Kültür Müdürü olarak atanan Hemşehrimiz Alper Lütfi Göncü, biz ondan bu mekanların korunması konusunda destek bekliyoruz. Esnaf olarak bizimde yapabileceğimiz bir şey varsa biz tarihi ayağa kaldırma adına hazırız." diyerek bu binaların korunması için bir girişimde bulunulmasını istediler.
Bu mekanların farklı amaçlarla kullanıldığına dikkat çeken başka bir esnaf "Burada kötü alışkanlığı olan gençler bazen takılıyor. Bu binalar yıllara meydan okumuş fakat artık içten içe yıkılmaya başladı yani artık tehlikeli durumda. Allah vermesin yarın burası yıkılır da birinin canı yanarsa kim alacak bu sorumluluğu. Bazı meraklılar geliyor buraları kazıyorlar, bir şeyler buldular mı bilemiyoruz. Burası çöplük gibi, temizlense içine girişler engellense fotoğraf çekinmeye gelenler daha güvenli bir şekilde fotoğraf çekinebilirler. Özellikle bu mekanlara yerli turistlerin ilgisi büyük. Buranın sit alanı olması devlet korumasında olması anlamına geliyor ama gördüğünüz gibi çöplük durumunda. Burası Papazın evi, kiliseden papaz bu eve yer altından tünelden geçerek gelirmiş. Daha önceleri o tünellerden insanlar bu evin altına girişi tüneli takip ederek geliyorlarmış şimdi o tünellerde yıkılmıştır. Yani burası hikayesi olan bir mekân fakat ilgisiz ve bakımsız." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku