Dönercilerin hava ve döner sıcaklarıyla imtihanı

Kentte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, fırıncı, dönerci ve ızgara ustaları gibi işlerde çalışanları daha çok etkiliyor. Sıcağa diğer mesleklere göre daha çok maruz kalan, ancak geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda olan ustalar zor günler yaşıyor. Dışarıda termometreler 39 ila 40 dereceyi gösterirken, ocak başında çalışanlar ise 70 ila 80 derecelere ulaşan sıcaklıkla mücadele ediyor. Günlük 10 saatten fazla çalışan ustalar, 5 litre su tüketiyor.

Döner ustası Musa Küçük; “Şu an hava sıcaklığı dışarıda 25 ile 30 derece. Dışarıda bu sıcaklık varken bizler ise ocağın sıcaklığıyla birlikte yaklaşık 70-80 dereceyi buluyor. İşimiz zor ama yapacak bir şey yok ekmek parası için buna katlanıyoruz. Dışarının sıcağı ve ocağın sıcağı nedeniyle günlük 5-6 litre su tüketsek de, içtiğimiz su tekrar ter ile beraber dışarı çıkıyor” dedi.

Sıcağın karşısında günde 10 saat çalıştıklarını belirten Küçük; “Dönerle birlikte kendimiz de pişiyoruz. Sıcaklar nedeniyle günde 5-6 litre su tüketiyoruz. Serinlemek için de arada bir dışarıya çıkıyoruz; ama yine ocak başına geldiğimizde kavruluyoruz. En çok öğle aralarında iş yoğunluğu ve ayrıca sıcak hava nedeniyle kavruluyoruz" dedi.

Artık bünyelerinin sıcak havaya alıştığını ifade eden Küçük, “Ekmek paramızı çıkarabilmek adına her yıl bu sıcak havalarda çalışmaya devam ediyorum. Sıcak hava bizi çok zorlasa da bir süre sonra bünyemiz bu duruma alışıyor" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku